Liga a 4-a și fotbalul pe sintetic mai stă o tură! Se așteaptă noile reglementări din 15 iunie!

Dacă fotbalul din primele două ligi se pregătește pentru reluare, nu la fel stă situația în ligile inferioare și în fotbalul pe sintetic.

La liga a treia, situația e clară. Campionatele au fost înghețate și se va începe alt sezon, de la zero, când se va putea. Gloria a terminat pe locul 7 în seria a 5-a, jucătorii sunt în vacanță iar conducătorii se gândesc cum vor pregăti următorul campionat.

La Liga a 4-a, mai sunt de disputat două etape din acest sezon. Însă acestea nu se pot juca odată cu cele de liga 1 și 2, fiindcă echipele de la țară nu pot îndeplini normele impuse de Guvern. ”Și nici n-ar avea nici un rost să se joace fără spectatori. La liga a 4-a, acesta este farmecul.”, spune Dan Jiga, președintele AJF.

El urmează să ia legătura cu reprezentații asociațiilor sportive din județ și să caute date și variante pentru desfășurarea ultimelor două etape și apoi a play-off-ului.

”Așteptăm ordonanțele din 15 iunie. Să sperăm că după această dată vom avea și noi liber la fotbal. Iar până la începutul lui august să avem și campioana. De retrogradate nu poate fi vorba în acest an iar liga a 5-a s-ar putea să n-o mai reluăm, mai zice șeful fotbalului din județ.

În acest moment, pe primele două locuri în cele două serii de liga a 4-a se află Silvicultorul Maieru și Progresul Năsăud, urmărite îndeaproape de Heniu Leșu și Atletico Monor. Barajele pentru liga a treia au fost și ele reprogramate și nu se va mai juca în sistemul clasic, ci în trei.

La minifotbal, situația este la fel de incertă. Regulile adoptate de la 1 iunie nu sunt valabile și pentru fotbalul pe sintetic, așa încât se așteaptă următorul set de norme, ce vor veni din 15 iunie.

Din momentul în care se vor putea relua competiţiile de minifotbal va fi un interval de 6 – 8 săptămâni în care să se poată finaliza cele locale şi în funcţie şi de ceea ce se mai întâmplă să putem organiza şi o parte dintre competiţiile naţionale. Asta în condiţiile în care vom putea începe activitatea pe data de 15 iunie, ca ulterior să poată avea loc şi competiţiile naţionale, în a doua parte a lunii august. Toate competiţiile naţionale trebuie să fie terminate la data de 1 septembrie, deoarece apoi urmează competiţiile europene”, spune președintele federației de minifotbal, Ioan Onicaș.

În prima ligă municipală, pe primul loc se află Raal cu 52 de puncte, urmată de FC Stone Team cu 51 de puncte și Extratereștrii cu  49 de puncte. Mai sunt de disputat 7 etape din acest sezon.

 

 

 | 1.880 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *