Liga a 4-a: Mai dispare o echipă de tradiție din județ! Duminică începe un campionat șchiop!

Cu o săptămână mai târziu decât era programat, începe și campionatul ligii a 4-a. Din păcate, fără două echipe care au jucat în tur și cu Voința Cetate destrămată și improvizată. 

Voința Livezile, preluată la cheie în 2012 de atualul primar Traian Simionca de la vechiul edil Olimpiu Neamț, cu loc în Liga a treia și cu stadion excelent, s-a dus la vale în acești ani. Iar acum e pe cale să dispară de tot. Nu s-a înscris în campionat pentru returul acestui sezon, vina principal fiind a primăriei, care a susținut foarte firav fotbalul în acești ani.

Simionca, recunoscut pentru atracția lui față de dansuri populare, a neglijat constant acest fenomen, care a adus cea mai tare imagine posibilă acestei comune. În 2011, în Cupa României, Voința Livezile bătea Gloria lui Nae Manea și Baia Mare antrenată de Ioan Tătăran și juca un meci foarte mediatizat la acea vreme, cu FC Vaslui  (foto, cu Sănmărtean în lot), în optimile competiției.

Însă alegerile din 2012, l-au îndepărtat pe Neamț de la Primărie, după un mandat în care făcuse pentru fotbalul județean mai mult decât oricare alt edil în ultimele decenii. Iar actualul primar, nepriceput și neatras de fenomen, pare să fi îngropat toate aceste lucruri bune.

Dumitra, campioană încă din tur

Problema căștigătoarei pare a fi rezolvată încă din tur. ACS Dumitra își pregătește în liniște așadar drumul spre liga III, cu un staff nou, cu Dan Matei, antrenor principal și Aurel Nalati, antrenor secund. Cu sprijinul Consiliului Județean, dumitrenii speră să poată aduce județului nostru din nou o echipă în eșalonul 3.

Iată și lotul cu care va porni la drum: Trif, Rakoți de la Gloria Junior-portari, Mândrean, Costin, Chibulcutean, Hlinca (Olimpia Satu-Mare), Hășnaș (Avântul Reghin), Meșter (LPS Bistrița), Cristi Pop, Rebrisorean, Nalați (Unirea Dej), Dobrea (Voința Cetate), Suciu (LPS Bistrița), Miholca, Băldean (LPS Bistrița), Candale (LPS Bistrița), Tigorean (Năsăud), Bucur, Cilean, Stoianof, Fizesan, Budecan (Tg Lăpuș).

La capitolul “Plecări”, Dumitra s-a despărțit de Cosneag (Tg Lăpuș), Moloca (Maieru), Tomoioagă (Năsăud), Ștefănuț (Gloria Bistrița), Hazbei (Leșu), Martău (Salva), Brumă (Elveția), Pavel (Gloria Bistrița).

 

Bilă albă la Năsăud și Maier, bilă neagră la Șieu și Cetate

Partea bună a acestui retur, e că multe echipe s-au întărit, sperând într-o evoluție cât mai bună și de ce nu, pregătindu-și loturile pentru sezonul următor.

Progresul Năsăud a reușit câteva transferuri interesante, cum ar fi golgeterul Voinței Cetate, Rareș Petrean, Ionel Tomoioagă de la Dumitra, sperând încă din prima etapă să încurce liderul Dumitra. Dar partida a fost amânată din cauza terenului impracticabil din Năsăud.

La capitolul “Bilă Neagră” stă Voința Cetate, care se pare că a pierdut sprijinul financiar și majoritatea jucătorilor, încercând să termine acest sezon cu tineri localnici.

Tot o bilă neagră primește și Luceafărul Sieu care s-a retras din campionat.

Heniu Leșu speră și ea la podium, păstrându-și lotul din sezonul trecut, în plus transferând câțiva jucători de la Voința Cetate.

Academia Gloria, punctează și ea pe piața transferurilor, Doru Ilieș, Ștefănuț, Gotea, Cira, Pavel, Halostă S, sunt noutățile lui Florea, formând un nucleu de jucători cu experiență, pe lângă care vor putea fi promovați și aruncați în luptă și tinerii juniori, Dodea, Laposi, Nechiți, Senocico.

La capitolul “Plecări”, bistrițenii s-au despărțit de golgeterul Boierean, plecat la Steaua București, și de portarul Mureșan, plecat în liga IV din Cluj.

Dinamo Uriu a reușit și ea câteva transferuri bune de la divizionara III Unirea Dej, sperând într-un retur mai bun.

Lanterna Roșie Maieru vrea să scape de rușinosul loc din clasament, transferând masiv de la Cetate, Măjer, Nap, Pop C, Moloca, fiind doar câteva nume sonore propuse de maiereni.

 Iată și programul primei etape:

Etapa a XVI-a, 18 martie, ora 15.00:

Progresul Năsăud – ACS Dumitra-amânat
Spicul Salva – Dinamo Uriu
Hebe Sângeorz-Băi – Voința Cetate-amânat
Luceafărul Șieu – Minerul Rodna 0-3
Silvicultorul Maieru – Voința Livezile 3-0
Eciro Forest Telciu – Atletico Monor
Viitorul Lechința – Heniu Leșu
AF Gloria Bistrița stă.

 

Clasament:
1.ACS Dumitra 14 13 0 1 81-16 39
2.Voinţa Cetate 14 10 1 3 72-25 31
3.Progresul Năsăud 14 9 3 2 51-21 30
4.Heniu Leșu 14 9 2 3 52-21 29
5.Atletico Monor 14 9 2 3 48-28 29
6.Minerul Rodna 13 6 4 3 49-24 22
7.Eciro Forest Telciu 14 7 1 6 30-30 22
8.Spicul Salva 14 6 3 5 32-34 21
9.Gloria Bistriţa 14 5 4 5 40-33 19
10.Viitorul Lechinţa 14 4 2 8 29-58 14
11.Dinamo Uriu 14 3 4 7 30-40 13
12.Voinţa Livezile 14 2 3 9 20-56 9
13.Luceafărul Șieu 13 2 2 9 19-70 8
14.Hebe Sângeorz-Băi 14 1 3 10 19-50 6
15.Silvicultorul Maieru 14 1 0 13 17-83 3

 

 | 5.708 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

 1. Campionatul se destramă, iar preşedintele AJFBN este reales în funcție.
  Parcă văd că la anul vom avea:
  Liga IV – 15 echipe
  Liga V (o singură serie) – 8 echipe.
  Dumitra are de pierdut din asocierea cu CJ. Echipa va fi murată la Bistrita, jucătorii la fel, îsi vor schimba numele in CSM Gloria Bistrița, şi dumitrenii, comuna, spectatorii, rămân fără echipă.
  Bistrita câstigă din acest aranjament – Comuna Dumitra pierde.
  CJ le fură echipa, şi Dumitra trebuie să o ia de la O în divizia V.
  Aş vrea să văd 3-4 meciuri amicale între: Dumitra şi Avântul Reghin, Unirea Dej, Mediaş, Iernut etc.
  Să vedem dacă avem ce căuta în Liga a III-a.

  Post a Reply
  • foarte bine punctat …

 2. Dupa ultimele transferuri, nu cred ca mai poate trece cineva de Silvicutorul Maieru!

  Post a Reply
 3. Undei Gloria Bistrița de altă dată

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *