Liga 4-a: Frații Rus au bătut Lechința! Superpoze de la derby!

Etapa a 21-a din liga a patra a programat, pe terenul din Lechința, partida dintre Viitorul din localitate și Heniu Prundu Bârgăului, derby-ul acestei etape, prin prisma locurilor ocupate de cele două echipe în clasament înaintea acestei etape, gazdele locul trei și oaspeții liderii la zi ai campionatului, cât și datorită valorii jucătorilor care alcătuiesc cele două loturi. Jocul s-a ridicat de multe ori la nivelul unui derby adevărat, dar din păcate multele momente de fotbal bun au fost presărate de la fel de multele momente în care jucătorii celor două echipe protestau la orice decizie a arbitrului, momente în care jucătorii parcă au uitat că meciul s-a jucat în sâmbăta mare și și-au servit prea multă carne după atâtea săptămâni de post.

Păcat că Marica nu a avut tupeul de a scoate și al doilea cartonaș galben pentru unii dintre jucători, dar probabil că și el nu a vrut să-și facă păcate în această zi. Oaspeții deschid repede scorul, în minutul 10 Sebi Rus scapă pe stânga, centrează în gura porții de unde Alex Rus marchează. Două minute mai târziu Sebi Rus scapă singur cu portarul Cioncan care respinge în corner, pentru ca în minutul 15 același Sebi Rus driblează trei adversari, intră în careu dar șutează peste poartă. Minutul 17 aduce și prima ocazie pentru gazde când Boaru scapă singur și trimite mingea în transversală.

Trei minute mai târziu Nalați îi fură mingea lui Negrea la 20 de metrii, urmează șutul și intervenția foarte bună a portarului Cioncan. Gazdele reușesc egalarea în minutul 38, când Coste deviază pentru Bodolan care înscrie din interiorul careului de 16 metri, astfel că la cabine se intră cu scorul de 1-1. După pauză oaspeții preiau din nou conducerea în minutul 50 când Sebi Rus înscrie cu capul din șase metrii. Fratele lui Sebi, Alex stabilește scorul final două minute mai târziu când înscrie în urma unei acțiuni colective. La 1-3 partida este deja jucată, oaspeții ratează încă patru  mari ocazii de gol prin Sebi Rus, Blaji, Budăcan  și Bugnar, în timp ce gazdele au și ei o bună ocazie de gol, dar Bodolan nu-l poate învinge pe Avram.  Oaspeții obțin o victorie meritată, o victorie ce-i aduce mai aproape de titlu de campioană.

 Viitorul Lechința, antrenor Ghiță Negrea: Cioncan, Călin Pop, Cristi Pop, Ștefoi, Hipi, Boaru, Tomoioagă, Negrea, Șuvei, Coste, Bodolan. A mai jucat Huciu.

Heniu Prundu Bârgăului, antrenor Constantin Sava: Avram, Budecan, Homei, Blaji, Bugnar, Nalați, V. Ruscău, Conon, Rogna, Alex Rus, Sebi Rus.  Au mai jucat: Nap, Precup, G. Ruscău, Mateșan.

Ghiță Negrea, antrenor Lechința:”Am întâlnit astăzi o echipă mai bună decât noi, o echipă care merită din plin să câștige campionatul”

Gheorghe Ruscău, președinte Heniu:”Am obținut o victorie meritată, dar campionatul încă se joacă. Am  luat o opțiune bună pentru câștigarea campionatului”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro


 | 227 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *