Liga 1 nu se câștigă, se pierde! Un editorial de Augustin Danci

Sezonul ăsta, nimeni n-ar merita să câștige campionatul. Dacă s-ar putea, ar fi mai bine să nu se mai dea trofeul, pe motiv că echipele sunt prea slabe. Da, e o anomalie, dar cam asta e realitatea. Din teren, să zicem așa.

Steaua a ajuns în situația asta pentru că patronul s-a gândit doar la bani. A vândut, în ultimii ani, tot ce era de vândut și n-a mai adus nimic în schimb. La toate astea s-a adăugat degringolada de la club dar și lipsa unui antrenor bun, cu experiență. Gâlcă, săracul, e cam depășit de evenimente, se vede clar că nu simte jocul de multe ori, că nu-și poate controla jucătorii, că nu-i poate motiva, că nu le poate transmite o anumită stare de pe margine. Cu un Grigoraș, de exemplu, Steaua era demult campioană.

Târgu Mureș, în schimb, pare că a dat cu piciorul peste o șansă istorică. Cu jucători expirați și trecuți de prima tinerețe, ASA poate lua titlul. Sau putea, înainte de meciul cu Astra. Dacă nu se întâmplă o minune la Iași, se poate spune că mureșenii au pierdut campionatul în meciul cu Șumudică. Un meci de neînțeles pentru toată lumea. Da, Astra a jucat foarte bine, dar ASA n-a jucat deloc. Iar Ciobotariu a arătat că nu e super antrenor. E bun, dar nu e foarte bun. Un antrenor foarte bun vedea că Feussi e veriga slabă pe dreapta și vedea încă de la antrenamante că N`Doye și Zicu au cam terminat banzina pentru sezonul ăsta. Dar ASA a jucat cam ca în tot acest sezon, la ciupeală. N-a arătat nicio idee, s-a bazat doar pe execuții sau pe o eventuală pasă de geniu a lui Zicu. În rest, nimic. Jucătorii au părut foarte obosiți iar antrenorul a părut foarte fricos.

Într-un campionat, fiecare echipă trece prin momente grele sau foarte grele. Sunt momentele alea când balanța poate înclina spre declin sau poate fi un declic mobilizator.

Atât Steaua, cât și ASA, au trecut prin astfel de momente de presiune maximă. Impresia mea e că ASA a fost doborâtă iar Steaua a știut să se ridice. ASA n-a mai jucat nimic în ultimele etape, a pierdut la Mediaș, a câștigat printr-o execuție în ultimele minute cu Petrolul și a pierdut la Giurgiu. Steaua și-a revenit miraculos după pauză, la Brașov, a câștigat fără probleme Cupa Ligii și a bătut Botoșaniul cu 2-0.

Judecând după trend, după forma celor două echipe, Steaua e ca și campioană. Dar, fotbalul nu se poate anticipa cu precizie niciodată, de asta îl iubim.

 

 

 

 

 | 569 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *