Astra – ASA Tg. Mureș 1-0 (Teixeira 50)
Șumudică a insistat asupra faptului că acest meci ar fi mai important decât cel jucat împotriva Stelei și-a avut dreptate abia după ce echipa sa a pierdut contra campioanei. La cât de labile sunt echipele din Liga 1, la cât a marșat antrenorul giurgiuvenilor asupra ideii că Steaua-i favorită la câștigarea titlului, o înfrângere cu ASA sau chiar un egal ar fi fost definiția demoralizării pentru ai săi. ASA arată așa cum nu mi-aș fi închipuit că poate arăta – pierde cu oricine deși are jucători cu ajutorul cărora ar trebui să și bată pe oricine.
Viitorul – Steaua 1-3 (Tănase 73 / Hamroun 35, Popa 39, Stanciu 59)
Am înțeles c-a fost iarăși blat… Problema este că eu m-am uitat la meci și asta mă face să mă prind mai greu decât cei care nu se uită sau se uită câteva minute înainte de-a da verdicte și-a merge spre alte activități. Mereu am avut o curiozitate legată de felul în care Hagi ar face aceste blaturi. Merge la Benzar și-i zice că trebuie pierdut meciul cu Steaua? Merge la Goulon și face același lucru? Intră-n vestiar și-i anunță pe toți, la grămadă? Își trimite secundul? Nu se teme că dintr-un lot de 30 de inși, s-apucă vreunul să vorbească despre ce se-ntâmplă. În fine, faptul că Steaua-i o echipă mai bună, care și-a dominat adversarul inclusiv în duelurile fizice 1 contra 1 nu mai e cazul să discutăm.
Dinamo – Pandurii 1-1 (Palic 38 / Hora 89)
Nu-nțeleg foarte bine de unde impresia că Dinamo e ieșită din formă sau că se află sub nivelul din sezonul regulat. În mare, și când câștiga meciuri pe linie, echipa lui Rednic nu avea evoluții ieșite din comun. Cine le analizează parcursul, observă și momentele de noroc prostesc, și momentele de ghinion crunt ale adversarilor, nu doar momentele lor de fotbal OK. Cu Pandurii, au jucat aproape o repriză și-au renunțat să facă mare lucru-n cea de-a doua. Dacă Pandurii nu egala, se vorbea de ieșirea din criză a roș-albilor, dar n-ar fi fost nici pe departe așa ceva, ei sunt constanți în evoluții în acest sezon.
E interesant ce “oftică” au acumulat cei de la Pandurii ca urmare a meciurilor cu Dinamo, genul acela de consum specific echipelor care simt că-și pot bate adversarii, dar de fiecare dată ceva merge prost de-a dreptul întâmplător.
OUT
CSMS Iași – Voluntari 0-1 (Bălan 10)
Voluntari a câștiga la Iași fără să fi jucat vreun pic de fotbal. Mă refer la genul de fotbal care ar putea fi interesant și pentru cei care ne uităm la meciuri, nu doar pentru cei care sunt rude sau prieteni cu cei de la Voluntari. Moldovenii au avut ocazii clare de-a marca în prima repriză și-au continuat să fie la cârma jocului și-n a doua. În schimb, echipa lui Ganea s-a apărat și s-a bucurat de șansă mare de vreo 3 ori de-a lungul partidei. Acum, curiozitatea mea este dacă poți să te salvezi de la retrogradare fără să joci ceva. A făcut-o chiar CSMS în anii trecuți, dar ei aveau un soi de organizare incredibilă, lucru care compensează și astăzi lipsa individualităților.
FC Botoșani – Concorida (Milevskyi 8, 70, Obodo 88)
Încă de pe vremea lui Grozavu, echipa asta avea apucătura ciudată de-a pierde meciuri la scor când nu te așteptai. În cazul echipelor mari, după 2-0, apare un soi de atenție suplimentară și, de obicei, se evită scorurile rușinoase. La Botoșani, e orice numai o echipă cu prea multă personalitate nu. Unii se gândecs că Falub a bătut și Dinamo la scor în Cupa Ligii, dar de data asta n-a fost vorba de creșterea de formă a ilfovenilor, ci de paralizia emoțională a moldovenilor. Chiajna nu joacă neapărat super bine, dar au început să marcheze când au ocazii și asta se cunoaște instant.
CS U Craiova – Poli Timișoara 1-0 (Rocha 70)
Echipa lui Florin Marin a pierdut acest meci încă de etapa trecută, când a fost egalată-n prelungiri deși avea 2-0 în minutul 89. E greu să-ți revii complet după un asemenea șoc, iar bănățenii au fost chiar decenți în evoluție dacă iei în calcul acea dramă. Îmi place ceva la Mogoșanu, dar nu-mi dau seama exact ce. Poate faptul că se zbate cu toate puterile sale să facă din mandatul său unul care să conteze. Și nu-i ușor deloc atunci când ai o echipă aproape demobilizată de acțiunile conducerii. Sunt curios dacă va reuși să rămână la echipă și sezonul viitor sau se va considera din start că-i nevoie de un nume mai mare pe bancă, nu neapărat de-un antrenor clar mai bun.
Petrolul – CFR Cluj 0-0
CFR nu doar că putea câștiga acest meci, dar ar fi trebuit să o și facă după cum s-a jucat. A avut aproape toate ocaziile importante, iar în repriza a doua s-a bucurat pe-ndelete de slăbiciunea fizică a gazdelor. Petrolul n-a avut nici măcar acea legendară mobilizare specifică echipelor care-și schimbă antrenorul. La cum arată evoluțiile ploieștenilor, mi-e greu să cred că Gane poate să facă cine știe ce chestiuni respectabile-n etapele rămase.
Ultimele comentarii