Lecții de poker care se aplică și în tenisul de masă atunci când vine vorba de stiluri de joc

Pe lângă beneficiile psihologice și sociale ale experimentării de sporturi diferite la o vârstă fragedă, în loc ca o persoană să se concentreze doar pe unul și să înceapă un antrenament intensiv, este sugerat, de asemenea, ca abilitățile să poată fi învățate și transferate între sporturi. Deci, de exemplu, abilitățile în manevrarea mingii, pe care le deprinzi jucând fotbal, te-ar ajuta în tenisul de masă; la fel ca și cele deprinse din jocul de poker. Pokerul este un sport al minții iubit de multe persoane. Și cei care nu îi cunosc prea bine tainele s-ar putea să creadă că nu există multe asemănări între acesta și tenisul de masă, dar acestea chiar pot fi identificate.

Pokerul a fost și este încercat de majoritatea oamenilor și mulți cred că sunt destul de buni, dar puțini își rezervă îndeajuns timp pentru a-l studia, exersa și perfecționa. Acesta presupune a lua deciziile corecte în diferite situații. Este posibil să câștigi și după ce ai luat o decizie proastă, dar șansele de victorie cresc atunci când iei deciziile corecte. Pokerul implică un fel de agresivitate constructivă și încercarea de a forța modul de joc în fața adversarilor. De asemenea, presupune răbdare și nevoia de a fi consecvent și de a nu oferi puncte/jetoane gratuite.

Există patru stiluri principale de joc în poker: primul ar fi cel strâns/agresiv, iar cel care îl abordează poate fi numit și câștigător, cum ar veni, chiar din start. Apoi este cel liber/agresiv, adepții săi fiind numiți și maniaci, cei din categoria strâns/pasiv sunt văzuți ca pietre, iar cei din categoria relaxat/pasiv sunt peşti. Aceste stiluri pot varia prin abordare și în funcție de versiunea aleasă a jocului, fie într-o locație fizică, fie online.

Un jucător strâns joacă doar mâinile pe care crede că are șanse mari să le câștige. Un jucător liber joacă multe mâini, unele bune, altele mai puțin bune. Un jucător agresiv pariază și plusează pentru a pune presiune asupra adversarilor, iar un jucător pasiv verifică și solicită, reacționând la mișcările adversarilor.

Aceleași patru stiluri apar în tenisul de masă, unde un jucător strâns încearcă să fie consecvent. Acest lucru nu înseamnă că nu atacă, înseamnă că o face atunci când simte că are șanse mari să efectueze lovitura, dar alege o lovitură mai sigură atunci când îi este mai dificil să obțină una puternică pe masă. Este ca jucătorul de poker care alege când să joace o mână în funcție de șansele sale de succes.

Un jucător liber/relaxat este acela decis pentru loviturile mari, indiferent dacă este probabil să continue sau nu. Este ca jucătorul care joacă în fiecare rundă, indiferent dacă are o mână bună și, prin urmare, o șansă bună de a câștiga sau nu.

Un jucător agresiv caută modalități de a forța o greșeală din partea adversarului său. Nu sunt agresivi ca maniacii, dar încearcă să domine runda. El este ca un jucător de poker care folosește pariuri mari pentru a-și pune adversarii în situații incomode, în care trebuie să ia decizii grele.

Un jucător pasiv nu este foarte proactiv. În schimb, joacă fără să se gândească cu adevărat și reacționează la orice lovituri îi oferă adversarii săi. Nu are prea multe planuri și e acolo doar pentru a juca. Este ca un jucător de poker care își lasă adversarii să parieze și să facă plusări și se trezește pur și simplu plătind, rundă după rundă.

Ca și în poker, cel mai bun stil de joc este cel strâns/agresiv. Adepți săi nu fac multe greșeli, dar atunci când au șanse să atace, profită de ele și încearcă să forțeze erorile. Ei combină capacitatea de a face ei înșiși puține erori și de a le forța pe cele ale adversarilor.

Ca jucător de poker sau de tenis de masă, este important să te gândești la propriul stil de joc și la cel al adversarilor. Este întotdeauna mai bine să fii agresiv decât pasiv. Jocul pasiv nu este niciodată bun și vei câștiga doar dacă joci cu cineva care este puțin mai slab decât tine în ceea ce privește abilitățile. Întotdeauna este mai bine să fii strâns decât liber/relaxat. Jocul relaxat duce la prea multe erori neforțate și puncte gratuite pentru adversarul tău. Jucătorii de top pot părea relaxați, dar nu sunt. Încearcă să construiești un joc în jurul valorii de a fi puternic-agresiv, elimină propriile greșeli (strâns), dar caută oportunități de a domina meciurile și de a forța greșelile adversarului (agresiv). (P)

 

 | 766 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *