Laura Pristăvița, gol marcat la națională în victoria dramatică împotriva Rusiei

Bistrițeanca Laura Pristăvița a jucat câteva minute în partida pe care naţionala feminină de handbal a României a susținut-o cu Rusia, campioana olimpică en titre, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în Grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European din 2018.

România a controlat prima repriză şi a fost mereu la conducere cu un avans de 3, 4 goluri maxim, chiar dacă Cristina Neagu a fost ţinută în marcaj om la om, iar la pauză tricolorele au intrat în avantaj cu 15-12. În repriza secundă, Rusia joacă mai aspru şi mai eficient în apărare şi în minutul 40 trece pentru prima oară la conducere (17-16). În minutul 42, Rusia se distanţează la 19-16, dar tricolorele impulsionate de Eliza Buceschi şi de paradele Denisei Dedu revin pe tabale de marcaj şi iau din nou conducerea în minutul 53 (24-23). Într-un final pe muchie de cuţit, România se distanţează la 26-24 (57) şi reuşeşte să câştige meciul în final cu un singur gol diferenţă (26-25).

Golurile româncelor au fost marcate de Eliza Buceschi (6), Cristina Neagu (4), Laura Chipoer (4), Ana Maria Dragut (4), Crina Pintea (3), Raluca Băcăoanu (2), Aneta Udriştoiu, Cristina Florica şi Laura Pristăviţa (1). De la rusoaice -sau remarcat Polina Kuzneţova (5), Poliona Vedehina (5) şi Daria Samohina (4).

România, care şi-a luat revanşa după eşecul din Rusia (25-30), a acumulat 6 puncte şi a trecut la şefia clasamentului grupei, alături de Austria (6), care are însă golaveraj mai slab. Rusia ocupă locul 3 cu 4 puncte, iar Portugalia este ultima cu 0 puncte. Primele două clasate obţin biletele pentru turneul final din Franţa (29 noiembrie-16 decembrie), alături de echipa cu cel mai bun punctaj de pe locul 3 din cele 7 grupe preliminare europene.
România mai are de jucat cu Austria (31 mai, în deplasare) şi cu Portugalia (3 iunie, acasă).

Cealaltă bistrițeancă ce a fost convocată, Daniela Rațiu, nu s-a aflat în lotul pentru acest meci.

 | 1.250 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *