La mulți ani, Jean Pădureanu, Doru Nicolae, Radu Negulescu, Alin Cordoș!

 

Astăzi își sărbătoresc ziua de naștere câteva personalități marcante ale sportului bistrițean. Jean Pădureanu împlinește 77 de ani. S-a născut la Băilești și a început fotbalul în echipa orașului natal, care activa în campionatul regional, pe postul de fundaș dreapta și mai târziu stoper.În sezonul 1956-1957 a făcut parte din echipa de tineret a CCA iar în 1958 a ajuns prima dată la Bistrița, dar apoi a mai trecut pe la Știința Craiova, 7 Noiembrie Craiova și Băilești. În 1964 a revenit la Bistrița și a devenit secretarul clubului. A continuat să joace până în 1970. În 1973 a devenit vicepreședintele Gloriei și a condus efectiv clubul, funcția de președinte fiind mai mult onorifică; din 1990 a devenit președinte cu acte în regulă, până la începutul acestui an când a primit doar o funcție onorifică. În sezonul 1996-1997 a fost președintele Rapidului.

În aceeași zi cu Jean Pădureanu, sărbătorește și fostul fotbalist Doru Nicolae, care face 61 de ani. Fost jucător de legendă la FC Argeș iar mai apoi la Panathinaikos Atena, fosta extremă care îi punea mingea pe cap lui Dobrin în anii 70-80 nu mai are mare legătură cu fotbalul. Lucrează la Centrul de transfuzii din Bistrița și își ajută fiul care este antrenor și pregătește o grupă de copii la Gloria.

Tot astăzi își aniversează ziua de naștere unul dintre cei mai mari foști jucători de tenis de masă ai Bistriței, medicul Radu Negulescu. Stabilit în Germania de mulți ani, Negulescu și-a lansat recent autobiografia, cu sprijinul lui Vasile Jimboreanu. Radu Negulescu împlinește 72 de ani.

Un alt aniversat al zilei de astăzi este jurnalistul Alin Cordoș, editorialist la Sportul bistrițean, personalitate complexă în media bistrițeană. Cordoș împlinește 43 de ani. 

Tuturor le urăm "la mulți ani"!

 | 1.021 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *