La mulți ani, domn profesor! Ion Voica împlinește astăzi 70 de ani!

Unul dintre cei mai importanți antrenori de copii și juniori din județ, dascăl peste 40 de ani la școlile din oraș, își aniversează astăzi ziua de naștere.

Ion Voica împlinește 70 de ani și sărbătorește alături de cei doi fii ai săi, Adrian și Eugen. La mica petrecere au venit și câțiva dintre foștii lui elevi sau jucători. 

Depășind o gravă problemă de sănătate acum doi ani, în urma căreia i-a fost amputat un picior, profesorul Voica își trăiește cu seninătate bătrânețile alături de copii și nepoți, dar mai ales alături de soția sa Felicia, fostă profesoară de desen.

Ioan Voica s-a născut la Lipov, lângă Segarcea, o localitate cu 3000 de locuitori, la 40 de km de Craiova. A absolvit liceul la Craiova iar apoi facultatea la Cluj. În 1968 s-a angajat la Școala Generală numărul 2, și până acum câțiva ani a profesat la Generală 1, Elecrotehnic și Andrei Mureșanu.

A început fotbalul la Craiova dar a ajuns, odată cu armata, la Zalău unde a fost legitimat la Armătura. În studenție a evoluat la Medicina Cluj și Clujeana iar din 1968 s-a transferat la Gloria, iar apoi la Foresta. Din 1975 și-a pus ghetele în cui și s-a dedicat catedrei și antrenoratului. Dorel Zegrean, Sebi Moga, Cristi Ivan, Dănuț Dosan, Horațiu Pârțiu și mulți alții au trecut prin mâna lui, la echipele de juniori ale Gloriei sau Mecanicii.

Sportul bistrițean îi urează ”la mulți ani” și îi dorește viață lungă cu sănătate și bucurii.

 | 860 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *