L-a trădat mașina! Șomodean abandonează în prima etapă de rally-raid!

Ioan Șomodean a luat startul primei etape a Campionatului Național de rally – raid, cu o mașină de 30.000 de euro, Isuzu Trooper, preparată special pentru curse, cu setări de Dakar.

La Buzău, în weekend, s-a desfășurat competiția SsangYong Baja 500 Romania, în debutul naționalelor de rally-raid. Șomodean, alături de copilotul Anca David, au fost pe locul 2 în prologul cursei, pe cei 6 kilometri din peste 500 cât a avut traseul, între Buzău și Tulcea.

Însă, în cursa propriu zisă, bistrițenii au abandonat la kilometrul 209, cu probleme tehnice.

”A fost mult noroi pe traseu. Un traseu mai mult de off -road decât de rally – raid. Mi s-a dus un telescop și am avut probleme la motor. A fost imposibil să mai continuăm, deși eram excelent plasați în clasament. Am plecat ultimul și la al 4-lea punct de control, aveam cu 22 de minute mai puțin decât cel care a plecat primul. Am abandonat, n-am avut ce face. Sper să nu fie probleme mari la motor, ca să putem participa în etapa următoare”, spune Șomodean pentru sportulbistritean.ro.

La categoria auto, au fost înscrise 33 de echipaje, din 5 țări. Au câștigat HEYMANN RAZ / SEGAL HILLEL din Israel, un echipaj care în trecut a participat și la raliul Paris Dakar, iar pe 2 și 3 au fost două mașini din Bulgaria. Doar 15 echipaje au reușit să termine întrecerea.

La categoria Quad, la care s-au înscris 5 piloți, bistrițeanul Paul Zaig a terminat al doilea.

Etapa următoare, în 22 iunie, este programată la Brașov iar runda a treia, în 29 iulie, se va desfășura la Bistrița.


 | 2.576 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *