”Kingsman” de Bistrița! Voicuț și-a deschis frizerie! Fotbalul a trecut pe locul 2!

A fost unul dintre cei mai talentați fotbaliști bistrițeni din anii 2000. Voicu Florea avea 20 de ani când a debutat la echipa bistrițeană și tot raiul înaintea lui. Dar n-a jucat decât vreo 10 meciuri la Gloria, în Liga 1.

Să zicem că n-a fost în ton cu Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul din acei ani. A mai jucat în ligile inferioare, pe la Bihor, Cisnădie, Galați, Alba Iulia, Slobozia. Ba chiar și-a încercat norocul și prin Rusia.

Știa că merită mai mult decât promisiuni neonorate, salarii mediocre și neplătite la timp.Și s-a lăsat de fotbal la 27 de ani, după un sezon la Dunărea Galați. A plecat în Irlanda și a muncit ca bucătar și zugrav, visând la o viață mai bună decât cea pe care i-o dăduse fotbalul.

Bani, bani, bani, voia tot mai mulți bani. N-a fost greu să pice în ispita unui anturaj care se ocupa cu traficul de droguri. Și visând la marea lovitură, a fost oprit într-o zi pe o autostradă din Anglia, cu 15 kilograme de cocaină în portbagaj. Condamnat la 7 ani de detenție, a făcut 27 de luni, în Liverpool, Preston și Londra.

”A fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat”, spune Voicuț, cumva paradoxal.

” Am înțeles care e treaba cu viața mea, că-mi doresc liniște și un viitor alături de femeia puternică de lângă mine și de familia care mi-a fost întotdeauna alături”.

Și după detenție s-a întors acasă. Acum are 34 de ani și spune că vrea să îmbătrânească aici, alături de cei dragi.

În pușcărie și-a descoperit a doua pasiune după fotbal: a învățat să tundă. Întors acasă, s-a perfecționat urmând cursurile unei academii clujene de profil, una dintre cele mai bune din țară. Și a investit 10.000 de euro într-un salon, în spatele clădirii Metropolis.

”Am încercat să-mi arăt personalitatea cu salonul acesta. L-am făcut așa cum am crezut eu, cu cele mai bune produse și scule care sunt acum pe piață. Nu am prețuri mai mari ca în alte părți, sunt tarife de Bistrița, dar ofer calitate cât de multă”, spune Voicuț, mândru de afacerea lui.

Deocamdată va lucra singur dar nu exclude ca în viitor să se extindă.

Deschiderea oficială e duminică la amiază, iar de luni va intra în pâine. Are program de la 9 la 18 și spune că își rezervă dreptul de a-și selecta clientela. ”Vreau să fie altceva, nu ca orice frizerie din colțul străzii„ zice fostul fotbalist, de azi proprietarul salonului Kingsman, de pe strada Eminescu, de la numărul 1.

 

Adrian Linca

 | 6.520 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Articolul ăsta e în locul celui despre barajul de promovare în liga a treia? Profesioniști ca totdeauna…

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *