Katja, cea cu vino-ncoa”™

– Katja Nyberg, desemnată handbalista numărul 1 a Mondialelor de anul trecut, a jucat în sala din Bistrița și a marcat 5 goluri în poarta României. Ea nu-și ascunde orientarea sexuală, fiind lesbiană convinsă, parteneră de viață cu una dintre coechipierele sale, Gro Hammersen

            Superstarul campioanei europene Norvegia și a grupării daneze Ikast Bording a fost prezentă la Bistrița, în amicalul susținut cu România. Nyberg a fost declarată cea mai bună jucătoare a Mondialelor din 2007, iar partenera ei de viață, Gro Hammerseng (absentă la Bistrița) a fost desemnată cel mai bun centru, la aceeași competiție. Ikast Bording, echipa de club la care evoluează cele două superstaruri nordice, a terminat pe locul secund în cel mai puternic campionat din lume, cel al Danemarcei.
Nyberg are o poveste interesantă, fiind născută la Helsinki, în Finlanda, țară în care sportul cu mingea pe semicerc este ca și inexistent. Tocmai de aceea Katja a acceptat, într-o primă fază, oferta clubului suedez Stockholmspolisen IF. Apoi a făcut cea mai bună alegere: s-a transferat în Norvegia, la Larvick. Ulterior, s-a decis să apere culorile primei reprezentative a Norvegiei, pentru care a debutat în 2001, într-un meci contra Franței, iar de atunci nimeni nu a putut să o scoată din echipă.
A câștigat cu Norvegia două titluri europene, în 2004 și 2006, fiind vicecampioană continentală în 2002 și obținând locul secund la Campionatul Mondial din 2007. Din 2006 a bătut palma cu echipa daneză Ikast Bording, asta și pentru a fi coechipieră cu cealaltă supervedetă a Norvegiei, Gro Hammerseng.

Se iubește cu Gro Hammerseng

            Presa din Norvegia și Danemarca a speculat faptul că Gro Hammerseng și Katja Nyberg trăiesc o poveste de dragoste, constituind unul dintre cele mai celebre cupluri de lesbiene. Cele două handbaliste nu s-au obosit să dezmintă aceste informații, iar faptul că nu s-au sfiit să se îmbrățișeze pătimaș în fața camerelor de luat vederi a venit să confirme zvonurile. De altfel, o astfel de relație între două handbaliste nu constituie o premieră. Cel mai cunoscut exemplu în acest sens este cel al celebrei Anjei Andersen, care nu a făcut niciodată un secret din relația cu nu mai puțin cunoscuta Camilla Andersen.

„Vă batem la Beijing”

  1. dacă româncele în frunte cu antrenorul Tadici s-au arătat destul de mofturoase în fața presei, norvegianca Nyberg a fost extrem de amabilă și ne-a răspuns la câteva întrebări

     
      Katya, cum te-ai simțit la Bistrița?
Foarte bine. Chiar dacă am văzut orașul doar din autocar, cred că e un loc frumos…
      Cum a fost meciul cu România?
A fost un meci bun, mă bucur că l-am câștigat. Am marcat și 5 goluri. România e o echipă foarte bună, dar azi noi am fost mai bune decât româncele.
      Cum te-ai descurcat cu căldura din sală?
Da, a fost cald, dar nu a fost nici o problemă pentru nici una dintre noi.
      Crezi că jocul cu România de la Olimpiadă va semăna cu acesta?
Nu știu. Suntem două echipe puternice. Dar cred că ne vom impune. Avem, totuși, o echipă mai bună ca a voastră și cred că vom câștiga la Beijing.

 | 260 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On