Juniorii D ai Academiei Gloria Bistrita prestație bună la Cupa E.ON Kinder

Fotbalul bistritean a fost prezent din nou printre granzii  fotbalului romanesc, cu ocazia editiei a 9-a a cupei E.ON Kinder, unul dintre cele mai tari turnee de fotbal  pentru copii, ce a programat jocuriile seriei a II –a  in perioada 7- 10 septembrie la Tg – Mures.
 
       Grupa 2003 a Academiei de Fotbal Gloria Bistrita  a participat la categoria sa de varsta alaturi de alte 29 de echipe, fiind categoria ce a reunit cele mai multe si rasunatoare nume din fotbalul nostru (la  nivel de seniori cât si  juvenil ) cum ar fi Steaua Bucuresti, Dinamo Bucuresti, Cfr Cluj, Academia Gh.  Hagi, Petrolul Ploiesti, Viitorul Cluj, Tampa Brasov, Acs Kinder Tg Mures ,U Cluj.
     Dupa jocurile din grupa, A.F. Gloria Bistrita a  ocupat locul 2, datorita victoriilor cu 3Kids Sport Bucuresti ( 4-0 ) si U Cluj ( 1-0 ), in ultima  partida din grupa fiind invinsa de catre Tampa Brasov ( 0-1 ), joc in care jucatorilor bistriteni li s-au refuzat 2 penalty-uri si practic victoria, anulând  astfel posibilitatea de a ocupa primul loc in grupa,  ce asigura un culoar mai bun mai departe .
      Faza urmatoare a competitiei a adus ca adversar bistritenilor pe cei de la Viitorul Cluj. A rezultat o partida in care bistritenii au controlat jocul, au avut citeva ocazii ,n-au lasat adversarul sa se apropie de careul propriu. Acesta a reusit doar prin suturi de la distanta sa puna in pericol poarta noastra, insa la finalul timpului regulamentar de joc  s-a consemnat egalitatea : 0-0. Loviturile de departajare au determinat pina la urma invingatoarea : A.F . Gloria rateaza 2 lovituri , Viitorul doar una si se impune cu 2-1, eliminind echipa bistriteana din cursa pt primele 8 clasate. 
 
        Rezultatele din celalte jocuri au adus in faza urmatoare a competitiei ca adversar Gloriei pe cei de la Dinamo Bucuresti. Juniorii bistriteni s-au impus cu scorul de 2-1 , deschizind scorul dintr-o lovitura libera in prima repriza, golul 2  din partea a II – a a jocului asigurind victoria.  Emotiile si bucuria victoriei au fost repede uitate, urmatorul adversar desemnat  fiind Academia Gh Hagi .
      Moment bun pentru o revansa a finalei din 2010 la aceeasi competitie, in care bistritenii au pierdut la limită. A rezultat un joc darz, cu " scantei " , bistritenii vazandu-si de joc si marcind 3 goluri ce i-au calmat pina la urma pe orgoliosii jucatori din sud . Victorie cu scorul de 3-0 si un alt succes de  consemnat la palmaresul  micilor bistriteni. Trebuie amintit ca adversarii au aliniat  la fel ca si echipa bistriteana si jucatori nascuti in 2004.
 
      Ultimul joc a adus ca adversar  finalista de la prestigioasa competitie pentru copii Hagi Danone,  Acs Kinder Tg Mures. Rezultatele si (ne)sansa au adus cele 2 echipe sa-si dispute loculul 9 -10 si nu un loc pe podium.Din păcate, o ocazie clara de gol ratata sau o decizie eronata a arbitrilor pot aduce o clasare nemeritata dar poate  si de aceea e frumos  fotbalul!
      Cei de la Kinder au inceput " tare " partida , au folosit pe deplin toleranta de catre arbitrii la jocul in  forta si chiar au reusit sa deschida scorul. Bistritenii nu s-au pierdut, au jucat in continuare cu rabdare si in repriza a II-a, la o lovitura libera acordata , au reusit sa egaleze. Pina la final a rezultat o inclestare ce rar se vede la o intilnire de acest nivel de varsta . Golul nu a mai picat si la finalul jocului s-a consemnat egalitatea 1-1.
 
       Pentru stabilitea invingatoarei  a rezultat cea mai lunga serie de lovituri de departajare a turneului. Dupa seria de 3 obligatorie , era consemnata din nou egalitatea 3-3, fiecare echipa ratind cite o lovitura . Apoi au mai urmat nu mai putin de 8 lovituri, executind chiar si portarii celor 2 formatii….care au si marcat. La ultima serie muresenii au marcat si bistritenii au ratat…..Scor final 10-11, aducind A.F. Gloria Bistrita o clasare in primele 10.
 
      In cele 7 partide disputate in acest turneu  A.F. Gloria Bistrita a marcat 11 goluri si a primit doar 3 in timpul regulamentar de joc. Au marcat D.Ghita ( 3 ), S. Moldovan ( 3 ), R.Sulici ( 2 ), A. Torok ( 1 ), S. Banc ( 1 ), T.Domide ( 1 ).
       Competia la acesta categorie de varsta a fost castigata de catre Cfr Cluj care a invins in final pe cei de la Tampa Brasov scor 5-4, iar in finala mica Steaua Bucuresti a invins pe cei de Juniorul Suceava cu scorul de 7-1.
 
Academia de Fotbal Gloria Bistrita 2003, antrenor Valer Sasarman :
 
  I.Dragu, A.Gaurean, D.Pop, T.Domide, A.Serbanescu, S.Moldovan, R.Sulici, A.Musceleanu,
S.Banc,  A.Torok, D.Ghita, A.Ghita, C.Ciobanica, M.Butuza, A.Koczi, V.Muresan
 
Sorel P. Șerbănescu
 


 | 483 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *