Juniori republicani: Derby local la juniori! Gloria Progresul mai tare la A, neconvingătoare la B!

Sâmbătă s-au disputat jocurile primei etape din returul seriei a 6-a a Campionatului Național al juniorilor A și B, etapă în care cele două grupări bistrițene participante la această competiție, Gloria Progresul și LPS  au jucat împreună pe terenul Colegiului Național Liviu Rebreanu. La juniorii A, Gloria Progresul s-a impus clar, conform așteptărilor, în timp ce la juniorii B, partida, una slabă din punct de vedere tehnico-tactice, s-a terminat cu o remiză.

LPS Bistrița – Gloria Progresul

Juniori A: Victorie clară a glorioșilor: LPS Bistrița – Gloria Progresul 0-7 (0-3)

Juniorii  A de la  Gloria Progresul, pregătită de Titi Voica și Dorel Zegrean, echipă clasată pe locul 6 al clasamentului la finalul turului campionatului s-a impus conform tuturor așteptărilor în fața colegilor lor de la LPS, aflați pe ultimul loc la jumătatea campionatului, o echipă care a evoluat pe teren cu 5 jucătorii născuți în anul 1999. Jucătorii lui Sergiu Gabor au început practic jocul de la scorul 0-2, Ceușan cu un șut de la 25 metri în minutul 5 și Akari după o acțiune personală au marcat în poarta lui Felhazi, scorul pauzei fiind stabilit de Lup cu un șut cu stângu din întoarcere de la 25 metri. După pauză Beraru prinde și el un șut de la 20 de metri și duce scorul la 4-0, pentru ca Akari să înscrie 3 goluri într-un interval de 10 minute și să stabilească scorul final. 

LPS: Felhazy, Pop, Moroșan, Șumfelean, T. Rus, Vrâncean, Mureșan, Băldean, C. Mărginean, Chiriloaia, Bușiță. Au mai jucat: A. Mărginean, Munthiu, Creța, Linu, Alexandru.

Gloria: Trif, A. Rus, Beraru, Mare, Lup, T. Rus, Chiorean, Ceușan, Simionca, Țigorean, Akari. A mai jucat Mureșan, Pașca, Miron, Bodea.

Juniori B: Remiză echitabilă: LPS Bistrița –  Gloria Progresul 1-1 (0-1)

Juniorii B ai LPS-ului pregătiți de Sergiu Mândrean și Sergiu Gabor, clasați pe locul 11 în clasament la finalul turului și juniorii B ai Gloriei Progresul, pregătiți de Dinu Vlad și Gabi Cârstea, aflați pe locul 9 în clasamentul seriei au oferit un derby local mult sub așteptările părinților aflați în număr destul de mare la teren. Jucând cu frică unii față de ceilalți, jucătorii ambelor echipe au sacrificat spectacolul fotbalistic în detrimentul rezultatului, ei călăuzindu-se prea mult după vorba lui Halagian ” focul la ei”, degajând orice minge din zona propriului careu , în speranța de a nu primi gol, gândindu-se probabil că atacanții o vor baga cumva odată mingea in poarta adversarului. A ieșit un joc de mare luptă, un joc în care doar Chirlejan a spart tiparele, acesta făcându-le zile negre pe dreapta lui Boian și Roman, dar la centrările lui nu a ajuns nimeni și șuturile acestuia nu l-au putut învinge pe portarul Șarkani. Juniorii Gloriei deschid scorul în prima repriză grație unei lovituri de cap a lui Vărărean, după care se retrag prea repede pentru a apăra avantajul minim, gazdele forțează egalarea dar sunt periculoși doar la fazele fixe. După pauză LPS-ul îi trimite pe teren pe renegații B. Rus și Szekely și gazdele devin tot mai periculoși, reușind să egaleze cu 10 minute înainte de final. Gloria beneficiază de o lovitură liberă din propriul teren, Rusu degajează greșit, gazdele resping mingea care ajunge în preajma careului Gloriei de unde B. Rus prinde o torpilă cu piciorul Stâng și mingea se oprește în vinclul porții lui Șarkani, aducând o egalare meritată după aspectul jocului.

LPS: Boca, Pop-Petruț, Șoimușan, Ani, Lokotoș,  Chirlejan, Corceac, Candale,  Mititean, Moldovan, L. Mircea. Au mai jucat: B. Rus, Szekely, Vereșezan, Precup,

Gloria: Șarkani, Serețan, Boian, Rusu, Drăgan, Runcan, Vărărean, Slăvoacă, Roman, Constantin,  Hordoan. Au mai jucat Rebus, Echim, Mânecan.

Sportulbistritean.ro

 


 | 582 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *