Ioan Horoba îi răspunde primarului după ce acesta i-a ironizat echipa!

Susținătorii Gloriei se tem că actualul primar nu va fi alături de gruparea bistrițeană în încercarea ei de a ajunge în Liga a doua.

Declarațiile pe care Ioan Turc le-a făcut în sportulbistrițean.ro i-au pus pe gânduri și pe conducătorii clubului, care așteptau milionul promis de vechea garnitură din Primărie. Însă acesta ar veni doar în urma unei ședințe de Consiliu Local, în care peneliștii (cei care au votat împotrivă la precedenta ședință) acum sunt majoritari.

Ar fi bine, mai întâi, să vorbim despre aceeași echipă. Clubul Gloria Bistrița, care va împlini 100 de ani în iulie 2022, nu este același cu divizionara C intitulată Gloria, dar care e, de fapt, un club din Dumitra, fără palmaresul vechii echipe bistrițene. Mai exact, fără Cupa României câștigată în 1994, fără un loc 3 în campionatul primei divizii, fără rezultatele meritorii din cupele europene, cum au fost victoriile cu Real Zaragoza și Atletico Madrid sau egalul cu Fiorentina.

Dacă aceste probleme vor fi rezolvate, iar echipa din liga a treia (pentru care unii au alocat deja fonduri bugetare cu scop pur electoral) va fi și în acte continuatoarea adevăratei Gloria Bistrița, nu am nicio problemă să fie sprijinită de municipalitate. Pentru că, la centenarul Gloriei Bistrița, nu putem defila cu o echipă omonimă, care abia are 4 ani împliniți. Unde ar fi bucuria celor 100 de ani?”,a declarat Turc într-un interviu din spportulbistritean.ro

Ioan Horoba, președintele grupării care acum joacă în Liga a treia, spune că a avut un motiv întemeiat pentru care nu a solicitat până acum palmaresul echipei bistrițene.

Vechea Glorie e în proces de lichidare și mulți oameni au de primit bani de acolo. În momentul în care noi am deveni în acte continuatorii acelui club, ar trebui să plătim noi acele datorii. Există precedente la Craiova și la Timișoara. Nu putem face acest lucru în acest moment, dar sigur că, pe viitor, ne dorim asta. Și chiar îi solicităm sprijinul actualului primar.”, spune Horoba.

În ce privește, clubul din Dumitra la care face referire primarul, Horoba răspunde:

1. Unu FC Gloria este un club nou care a preluat doar locul echipei din Dumitra. Ca dovadă că echipa din Dumitra a rămas la locul ei, în ligile inferioare. Toate echipele care au reînceput de jos și care continuă tradiția unor mari cluburi au procedat așa, absolut regulamentar. Dar mai important ar fi să discutăm despre simbolul pe care îl reprezintă acest nume. Cu Horoba sau fără Horoba, important este să ținem în viață acest simbol, care, bine zice actualul primar, dăinuie de 100 de ani. Ar trebui să ne dăm mâna cu toții și să facem un efort să revenim în Liga 1, nu să ne băgăm bețe în roate”, a mai declarat Ioan Horoba pentru sportulbistritean.ro

Gloria joacă în seria a 10-a din Liga a treia și are o victorie, un egal și o înfrângere după 3 etape. Sâmbătă va juca acasă cu Someșul Dej.

 | 3.217 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

7 Comments

 1. Nenea ăsta din ce lume a venit. Peste tot în lume, palmaresul se poate prelua prin cumpărare, nu pe gratis. Bate câmpii, că prin palmares se preiau datorii. Chiar nenea spune că Gloria este in lichidare. Se cam agită că acum este un primar jurist si gata cu milogeala. Când terminăm cu astfel de oameni care nu fac bine fotbalului. Acesta este fotbalul ??? Mai bine la fiecare etapa ati prezenta un fotbalist de la echipa, cu nume, prenume, carieră, (poate chiar un interviu), decat să vedem niste oameni care nici macar meseria lor nu si-o cunosc. De rezultate nici nu mai vorbim.

  Post a Reply
 2. Crud, dar adevărat! Gloria e de fapt fosta echipa a Dumitrei. Un o bilei specific în fotbalul romanesc: iei o echipa cu nume, faci datorii cât incape, o bagi în insolventa, apoi o desființeze. Ca și cum nu ai ști înființezi alta si-i pui numele celebru al echipei care de fapt nu mai exista. Vezi Craiova, vezi Timișoara, vezi Rapidul, vezi Poli Iasi, vezi UTA ….Ati văzut asa ceva undeva în Europa. E ca și cum ar muri un bunic si imediat s-ar naște un nepot cu același nume. Numele o fi același, dar persoana, niciodata. Gloria noastra adevarata a murit pe vremea lui nea Jean. Trist, dar adevărat!

  Post a Reply
  • Da, se practica asa ceva, vezi cazurile Parma, Fiorentina, Napoli, echipe care au intrat in faliment si au fost reinfiintate in ligile inferioare, primind un loc in Liga 3 -a sau a 4-a dupa caz, in functie de locurile disponibile in acel moment.

 3. Crud, dar adevărat! Gloria e de fapt fosta echipa a Dumitrei. Un obicei specific în fotbalul romanesc: iei o echipa cu nume, faci datorii cât incape, o bagi în insolventa, apoi o desființezi. Ca și cum nu ai ști înființezi alta si-i pui numele celebru al echipei care de fapt nu mai exista. Vezi Craiova, vezi Timișoara, vezi Rapidul, vezi Poli Iasi, vezi UTA ….Ati văzut asa ceva undeva în Europa. E ca și cum ar muri un bunic si imediat s-ar naște un nepot cu același nume. Numele o fi același, dar persoana, niciodata. Gloria noastra adevarata a murit pe vremea lui nea Jean. Trist, dar adevărat!

  Post a Reply
 4. Foștii postaci pedeliști (azi, postaci peneliști) la datorie! Nu, to’arșu Goia, nu bate câmpii deloc. Neica primarele a fost mare iubitor al sportului până în clipa în care s-au închis secțiile de vortare. Apoi și-a dat seama că respectivul milion poate fi furat de clica pedelistă (rebotezată PNL), și a întors-o ca la Ploiești. Acu’, vă-nfigeți colții în echipa de fotbal, cum s-o numi ea, poate, poate se desființează și să poată spune Turc: „Băăă… io am vrut să dau banii da’ n-am mai avut cui.”
  Nicușorule, da am văzut așa ceva în Europa, de Fiorentina ai auzit?

  Post a Reply
 5. Adevarul e undeva la mijloc. Goria de azi nu e inca continuatoarea Gloriei vechi dar nici nu e echipa din Dumitra. A preluat doar locul, nu s-a preluat clubul sau echipa.

  Post a Reply
 6. Primarele??? Marreee, dar marreee, marrreee iubitor de sport. L-am vazut cat de frumos si sportiv alerga pe pista stadionului. Cu echipamentul statea mai rau si cu ritmul.
  Probabil alerga cu ritm redus ca sa nu-si strice freza ca dadea rau in videoclip, il intelegem. Insa echipamentul??? Nicidecum unul de mare iubitor al sportului ha, ha, ha…

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *