Pandemia de covid-19 a scos antrenori personali de fitness pe bandă rulantă. Indiferent de domeniul de activitate, foarte multe persoane s-au reprofilat, au urmat un curs de câteva weekenduri, iar acum promovează un stil de viață sănătos, însă fără prea multă bază educațională. Cum stau lucrurile de fapt?
Industria fitnessului este pe o pantă ascendentă în ultimii ani, asta pentru că oamenii au început să devină mai preocupați de sănătate, dar și de aspectul fizic. Totuși, numărul antrenorilor personali a crescut foarte mult în pandemie, asta deoarece e și o meserie rentabilă, care îți poate aduce un venit lunar frumos dacă te promovezi corespunzător.
Din păcate, cursurile care durează câteva weekenduri nu sunt suficiente pentru a pregăti un antrenor în adevăratul sens în al cuvântului, iar acest lucru poate să dăuneze personaelor care vor să meargă la sala de sport pentru a slăbi sau pentru a-și defini formele.
„Problema cea mai mare nu este numărul de instructori de fitness, problema reală este că foarte mulți nu se mai pregătesc după, nu mai studiază. Ține de fiecare cât învață. Fitnessul nu înseamnă să pui clientul pe aparat. Trebuie să știi fizică, biomecanică, psihologie, trebuie să știi să comunici, să fii empatic. Sunt enorm de multe lucruri. Sunt de 10 ani în industrie și am impresia că nu știu nimic. Încerc să îmi aloc zilnic 2 ore să studiez și am impresia că nu știu nimic”, a declarat Dan Onigoae pentru sportulbistritean.ro, un instructor de fitness din Bistrița-Năsăud care a reușit să obțină medalii importante la competiții naționale și internaționale.
Ultimele comentarii