S-au întors ca-n filme! ”Legendele” mai scriu o pagină de istorie a boxului bistrițean!

Daniel Măeran și Ovidiu Cherecheș, cei mai mari pugiliști bistrițeni din toate timpurile, s-au întors în ring și au fost protagoniștii unei performanțe remarcabile. Ca în filmele cu Rocky, cei doi au reușit să revină la cel mai înalt nivel în boxul național și să câștige o medalie de argint la Cupa României.

La mai bine de 10 ani după ce a ieșit din activitatea competițională, Cherecheș s-a legitimat la clubul privat Pro Box Transilvania și, cu Daniel Măeran antrenor, a produs una dintre cele mai mari performanțe la seniori din toată istoria boxului bistrițean.

Fost medaliat cu bronz la europenele de tineret, Ovidiu Cherecheș a fost cel mai bun produs al secției de box a Clubului Sportiv Municipal. În anii 2000, domina competițiile naționale de juniori și tineret, fiind curtat intens de mari cluburi și apoi transferat la Steaua. Avea să aibă același traseu ca și mentorul său, Daniel Măeran, care câștiga titlul de campion mondial de tineret cu 20 de ani înainte și apoi se transfera la gruparea din Ghencea.

Anul acesta, în plină pandemie, cei doi s-au gândit să mai facă o nefăcută. S-au apucat de antrenamente la Sala Pro Box Transilvania, acolo unde Măeran pregătește grupe de copii. Și, fostul campion european, antrenat de fostul campion mondial, s-a înscris la Cupa României, competiție ce a avut loc recent, la Arad.

La 37 de ani, Cherecheș a fost unul dintre cei 7 pugiliști ai categoriei grea și a ajuns în finală cu un sportiv de la Steaua, Adrian Buhaniuc, cu 17 ani mai tânăr. Bistrițeanul nostru a pierdut la diferențe mici, a ratat de puțin titlul național, dar s-a ales cu o medalie meritorie de argint.

”Boxul e un sport foarte greu. Necesită multă muncă, efort fizic enorm. Ce-a reușit Ovidiu nu e simplu. Mă bucur pentru el, dar mai ales sunt fericit că acum, acești copii pe care îi antrenăm, au în față un model, un exemplu de urmat. E foarte important pentru ei și pentru clubul nostru”, spune Daniel Măeran despre performanța lui Cherecheș.

 | 8.300 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Felicitari. Santeti CEI mai adevarati. Va doresc multa sanatate. Un sincer salut

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *