Interviu Alin Țegle:„Am revenit deoarece mă simt dorit la Bistrița!”

Gloria se întărește serios în pauza de iarnă, reușind să convingă unul dintre puținii bistrițeni de Liga a 2-a să se alăture echipei și să pună umărul la o mult sperată promovare în vară. „Repatrierea” lui Țegle la Bistrița reprezintă probabil cel mai notabil transfer din acest sezon competițional pentru gruparea antrenată de Falub.

După terminarea junioratului la Şcoala de Fotbal Ardealul, mijlocașul a intrat în fotbalul mare chiar acasă la Gloria, în Liga secundă, făcând parte din “ultimului bastion” de jucători ai vechii grupări, înainte de desființarea fostei Glorii.

A trecut ulterior pe la Luceafărul Oradea, CS U Craiova, CSM Reșița, AFC Turris, Viitorul Pandurii și Slatina.

S-a remarcat în mod deosebit la Târgu Jiu unde vreme de două sezoane a fost integralist incontestabil, căpitan al echipei în multe dispute și a avut un aport important atât la salvarea echipei de la retrogradare, cât și la accederea gorjenilor în semifinalele Cupei României în sezonul 2020/2021. A picat în dizgrațiile conducerii celor de la Târgu-Jiu după ce, pe fondul neplății salariilor, alături de câțiva colegi, a intrat în grevă.

S-a transferat ulterior la Slatina, jucând în 12 partide în acest sezon pentru divizionara secundă.

Alin Țegle are la activ peste 100 de meciuri în Liga 2, marcând 14 goluri în eșalonul secund al României și Cupă, punctând de asemenea, în debutul carierei sale, convocări în repetate rânduri la diverse stagii de pregătire a naționalelor de juniori și tineret ale României.

După o serie de sezoane cu meciuri bune la Târgu Jiu – excluzând ulitma perioadă oarecum umbrită de situația clubului și greva voastră, a jucătorilor – ai ajuns la Slatina, unde nu ai mai avut parte de titulatura de integralist cu care erai obișnuit la gruparea gorjeană. Ne poți povesti pe scurt experiența de la Slatina și motivul pentru care te-ai despărțit de gruparea olteană?

„Nu a fost o perioadă prea bună pentru mine, și aici mă refer la faptul că nu am jucat atât de mult pe cât mă așteptam, dar a fost decizia celor de acolo. Nu am nici un fel de problemă, fotbalul merge mai departe și pe această cale le urez mult succes in continuare!”

Ai făcut parte din “ultimului bastion” de jucători al vechiului club Gloria, înainte de desființarea acestuia. Ce sentimente te încearcă odată cu revenirea la Bistrița?

„Mă bucur că la Bistrița există din nou fotbal. Este un proiect serios, cu oameni care își doresc performanță și sunt încântat că pot pune și eu umărul la îndeplinirea obiectivului echipei!”

Ai revenit acasă, însă într-un eșalon inferior. Care sunt principalele motive pentru care ai decis să te alături Gloriei?

„Am revenit deoarce mă simt dorit la Bistrița și bineînțeles gândul meu este să promovăm in Liga a 2-a!”

A fost dificil pentru conducerea clubului să obțină semnătura de la tine? Ai avut și alte oferte concrete din partea altor cluburi în această perioadă?

„Nu a fost greu. Într-adevăr, am avut discuții cu mai multe echipe, dar am hotărât că cel mai bine pentru mine este să vin la Bistrița!”

Ești familiarizat cu mediul competițional și potențialele contra-candidate la promovare din Liga 3? Care crezi că sunt șansele accederii Gloriei în Liga a 2-a și cum crezi că îți vei aduce contribuția la atingerea acestui obiectiv?

„Am văzut câteva meciuri alea echipei, dar nu am urmărit foarte mult campionatul Ligii a 3-a. Eu zic că avem șanse foarte mari. Important este să fim un grup unit care își dorește sa facă performanță și la finalul sezonului să-i facem pe toți bistrițenii fericiți!”

Dintre actualii jucători ai Gloriei și staff-ul tehnic cu cine ești familiarizat? Ce atmosferă te aștepți să găsești în vestiar?

„Cunosc destui jucători din actuala echipă. De asemenea, din staff-ul tehnic pot să zic că ii cunosc pe toți, mai puțin pe domnul Adrian Falub cu care nu am lucrat până acum. Suntem pe primul loc, nu are de ce să nu fie o atmosferă bună la echipă.”

Un mesaj pentru suporterii clubului și bistrițenii care ne citesc?

„Îmi doresc să vină în număr cât mai mare la stadion să ne susțină, iar la sfârșit de campionat să ne bucurăm împreună pentru promovarea în Liga a 2-a!”

Tiberiu Titieni

 | 1.597 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *