înot: Ștefan Ropan, de la CS Tibi, 9 medalii de aur și una de argint la Memorialul Gh. Demeca

Clubul sportiv Tibi Bistrița a participat cu un lot de 7 sportivi (Bora Carla, Mihali Noemy, Moldovan Cătălina, Turlaș Vlad, Popescu Robert, Scurtu Andrei și Ropan Ștefan) la memorialul Gheorghe Demeca, care s-a desfășurat în 27-28 septembrie la Baia Mare.

Concursul aflat la a IX-a ediție a avut numeroase probe, desfășurate în sistem open cu premieri pe categorii de vârstă.

Performerul lotului a fost Ropan Ștefan care a participat la 10 probe, a câștigat 9 din ele (100 și 50 m liber, 50, 100 și 200 m bras, 50 și 100 m fluture, 50 m spate, 200 m mixt) iar în a 10 (100 m spate) a ocupat locul 2.

Ropan Ștefan a câștigat și cupa “Cel mai bun sportiv născut 2002), acordată pentru cel mai bun punctaj FINA.

Au mai obținut medalii Bora Carla (1 de aur, 6 de argint și una de bronz), Popescu Robert (1 de aur, 4 de argint și 2 de bronz), Moldovan Cătălina (6 de argint și 2 de bronz), Scurtu Andrei (2 de bronz), Turlas Vlad (1 de bronz).

“Faptul în sine că am obținut 36 medalii nu reprezintă o mare bucurie pentru că în unele probe sportivii clubului nu au scos timpii accesibili lor în această etapă de pregătire. În unele cazuri a contat și faptul că am considerat din nou că un bun antrenament îl reprezintă concursurile și sportivii au fost înscriși în multe probe, concursul oferind o bogată paletă de probe. Felicit sportivii clubului care au participat și mulțumesc părinților pentru susținere.” a declarat președintele și antrenorul clubului Horgoș Tiberiu.

El a mai declarat “Un motiv de bucurie l-a constituit faptul că la acest concurs au participat înotători de la toate cele 3 cluburi bistrițene, semn că înotul a devenit deja un sport apreciat în orașul nostru. În acest sens felicit sportivii de la celelalte 2 cluburi bistrițene pentru rezultatele obținute și le urez succes în următoarele competiții la care vor participa. În ceea ce ne privește următoarea competiție la care vom participa se va desfășura la Miercurea Ciuc în 11 octombrie 2014, unde avem în plan să participăm cu un lot mai numeros”.


 | 597 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *