îNOT: Nicola Kontra și Georgiana Pușcaș se pregătesc de naționale

Cele mai valoroase înotătoare bistrițene, Nicola Kontra și Georgiana Pușcaș, au avut rezultate promițătoare la două concursuri desfășurate recent. Ele se pregătesc la un club din Cluj, pentru care vor înota peste câteva săptămâni în cadrul Campionatelor Naționale.

Georgiana Pușcaș are 14 ani și concurează la junioare 2. Acum o săptămână a fost la un concurs puternic la Baia Mare și a luat un aur la 200 m liber și un argint la 100 m liber. Nicola Kontra  și-a testat și ea potențialul cu o săptămână mai devreme, la Cupa Transilvania, desfășurată la Cluj-Napoca. A concurat la categoria ei de vârstă, 2000, și a prins două locuri 3, la 50 și 100 m fluture.

 Timpii obținuți de bistrițence în aceste întreceri îi dau speranțe antrenorului Ciprian Beșe, care e convins că valoarea celor două va exploda în acest an. „Georgiana e deja vicecampioană cu ștafeta, iar Nicola se apropie de podium. Vor urma naționalele, pentru Nicola la sfârșitul lunii martie, iar pentru Georgiana în aprilie, unde vom vedea exact cum stau cu rezultatele”, spune Beșe.

Antrenorul grupării CS Swim e mulțumit de efortul pe care îl depun sportivele din Bistrița, care se deplasează la Cluj de 3-4 ori pe săptămână pentru antrenamente. „Le-am oferit condiții și partenere de pregătire mult peste ce au avut ele la Bistrița. Au echipamente mai bune și fete de valoarea lor cu care să se antreneze. Cu siguranță, ele au ajuns la un alt nivel decât cel la care se lucrează în cele două cluburi bistrițene, Schreiner și Casa Ema”, a mai declarat Ciprian Beșe.

sportulbistritean.ro

 | 235 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *