Înot: Lorena Otvoș și Mezdrea Banu Alexandru, medalii de aur la concursul internațional ”Cupa Mureș”

În 12 mai la Tîrgu Mureș s-a desfășurat Cupa Mureș și memorialul “Tóth Páll József” ediția a XXV-a, competiție la care au participat 342 de sportive de la 24 de cluburi din 5 țări. Clubul SportivTibi a participat cu un lot de 13 sportivi, 8 din Bistrița și 5 din Beclean. Cele mai bune rezultate le-a obținut Otvoș Lorena cu 2 medalii de aur la 50 m liber, 50 m spate, o sportivă din Beclean despre care președintele clubului spune că vom auzi în viitor.

Au mai obținut medalii: Mezdrea Banu Alexandrucu – 1 medalie de aur la 100 m bras, Farkas Cristopher cu două medalii argint la 100 m liber, 100 m fluture, 1 de bronz la 100 m spate și Bora Carla cu 2 medalii argint la 100 m liber, 1 de bronz la 100 m spate.

Președintele clubului, HorgoșTiberiu, a declarat: “Ne bucurăm pentru rezultatele tot mai bune obținute și de sportivii din Beclean, roadele bazinului din oraș devin tot mai evidente. Sperăm ca rezultatele foarte bune obținute de sportive Otvoș Lorena (n. 2009) la acest concurs internațional în probele  50 m liber și 50 m spate să atragă și alți copii din Beclean spre înotul de performanță. Legat de sportivii beclenari din lotul nostrum evidențiem progresul lor în ceea ce priveşte timpii obţinuţi de la un concurs la altul, toţi cei care au participat la Campionatele Naţionale, etapa regional sau faza finală si la alte concursuri au în spate o perioadă mai scurtă de antrenamente decât majoritatea competitorilor.

Sigur, este vorba despre antrenamente începute de ei după inaugurarea bazinului, dar copiii recuperează spectaculos şi pentru viitorul apropiat avem mari speranţe cu ei. De altfel și sportivii bistrițeni din lotul nostru fac unele antrenamente tot la Beclean, iar cea mai mare parte a lor în bazinul de la complexul SPA Schreiner. Felicităm toți sportivii clubului care au participat la concursul din TîrguMureș pentru timpii obținuti în majoritatea probelor. Urmează în această perioadă de pregătire două concursuri la care vom participa, la Turda și la Baia Mare, concursuri cu mai multe probe așa că avem de unde alege după specificul fiecăruia. De altfel la Turda vom deplasa un lot destul de numeros, pentru unii sportivi fiind primul concurs. ”

 | 1.300 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *