Înot: Farkas Cristopher și Banu Mezdrea Alexandru, câte două medalii de aur în Ungaria

În perioada 24-25 februarie, 9 sportivi  de la Clubul Sportiv Tibi au participat la concursul internațional de înot “Spring waiting International Swim Meeting”desfășurat la Hódmezővásárhely în Ungaria. Lotul a fost alcătuit din: Banu Mezdrea Alexandru, Farkas Cristopher, Pop Darius, Hărșan Robert, Ilișuan Alex, Farcas Cristian, Otvos Lorena, Otvos Melisa și Bora Carla.

Ei au obținut rezultate foarte bune, cinci medalii de aur, una de argint și două de bronz. Medaliile au fost obținute de Farkas Cristopher (aur la 100 m liber și 50 m fluture, bronz la 100 m fluture și 200 m spate), Banu MezdreaAlexandru (aur la 50 m bras și 200 m bras, argint la 100 m bras) și Ilișuan Alex (aur la 50 m liber).

 

Președintele clubului Tiberiu Horgoș a declarat: “Anul acesta am început sezonul competițional în modernul complex de natație din Hódmezővásárhely. A fost un concurs puternic la care au participat cluburi foarte puternice din Ungaria, printre antrenori fiind prezent și Shane Tusup soțul și antrenorul celebrei înotătoare Katinka Hoszu, el fiind și antrenorul clubului Iron prezent la competiție cu un număr mare de sportivi. Din păcate 2 sportive din lotul nostru au ajuns la competiție cu o stare febrilă și nu au mai fost apte de competiție.

Cei apți de concurs și-au îmbunătățit recordurile personale în multe probe, câțiva dintre ei în mod spectaculos, Farkas Cristopher chiar la toate probele la care a participat. În afară de cei medaliați țin să evidențiez anumitere zultate foarte bune când vorbim de timpii obtinuți în probe. În acest sens se evidențiază:  Farkas Cristopher mai ales pentru probele 400 m liber (5.03.89 ), 200 m liber (2.24.03), 200 m fluture (2.47.08), Banu Mezdrea Alexandru pentru 100 m bras (1.23.72), 200 m bras (03.01.18) și Bora Carla pentru excelentul timp realizat în proba de 400 m liber (4.49.53). Avînd în vedere în ce etapă a pregatirilor suntem consider că a fost o participare reușită la acest concurs, multe rezultate ne dau speranțe pentru campionatele naționale din vară.

Dar până atunci urmează alte competiții, inclusiv în aprilie etapa regională a campionatelor naționale unde suntem convinși că nu vom avea probleme cu calificarea în etapa finala. La etapa regională categoria copii vom avea și 3 sportive care nu de mult au fost selecționate. Continuăm selecția copiilor pentru înotul de performanță atât în Bistrița cât și în Beclean și suntem în căutarea unui colaborator pentru activitatea de performanță, având în vedere extinderea lotului.”

 

 

 

 

 

 

 

 | 3.707 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *