Înot: Două medalii pentru Clubul Sportiv Tibi în Ungaria

Sportivi de la Clubul Sportiv Tibi au participat din nou la un concurs internațional de înot în Ungaria.  De data aceasta au participat în perioda 24-25 noiembrie la concursul internațional de înot “Naturtex Kupa” desfășurat în Hódmezővásárhely, Ungaria, competiție care a reunit 703 sportivi de la 47 cluburi.

Lotul clubului pentru această competiție a fost alcatuit din: Otvoș Lorena, Bora Carla, Banu Mezdrea Alexandru și Farkas Cristopher.

Medalii au fost obținut de Bora Carla – medalie de aur la 800 m liber și Otvoș Lorena – medalie de argint la 100 m liber.

“Sistemul de desfășurare a fost ca de obicei unul dificil, cu probe toată ziua, fără pauza la prânz, așa că fiecare concurrent avea programul propriu de concurs, odihnă în tribune sau pe saltea izopren, mâncare la bazin prin catering. În general timpii obținuti au fost buni, cu unele recorduri personale pentru ei. Cel mai bun rezultat l-a obținut Bora Carla, medalie de aur la 800 m liber. O evidențiez și pe înotătoarea din Beclean Otvoș Lorena (n. 2009) care s-a clasat în probele categorieiei de vârstă la care a concurat pe locul 2 la 100 m liber, deci medalie de argint la aceasta proba și pelocul 4 la 100 m spate ( la 14 sutimi de secunda de locul 3). Ea a mai concurat și în alte probe care nu existau la categoria ei de vîrstă, deci a concurat la o categorie superioara de varsta (n. 2008) și a obținut rezultate foarte bune, dacă ar fi fost clasament si la categoria ei ar fi obținut mai multe medalii. Astfel în probele de 200 m spate, 200 m liber, 400 m liber  s-a clasat a 2-a dintre cele născute în 2009, iar în proba de 200 m mixt a 3-a. Menționăm și locurile ocupate de sportivii clubului nostru mai apropiate podiumului: Bora Carla (locul 4 la 100 m bras, locul 4 la 400 m mixt, locul 4 la 200 m liber), Farkas Crsitopher (locul 5 la 200 m future, locul 6 la 100 m liber, locul 6 la 200 m liber), Banu Mezdrea Alexandru (locul 5 la 100 m bras). Regretăm greșeala făcuta de Farkas Cristopher în proba de 400 m liber împreună cu concurenți de pe alte culoare fără care ar fi avut un timp foarte bun pentru categoria lui de vîrstă, în jur de 4.53.00. Urmează o nouă deplasare în Ungaria în perioada următoare la concursul internațional JAKED-HÓD CUP International Swim Meetingapoi dupa 22 decembrie o binemeritată vacanță.” a declarat Tiberiu Horgoș președintele clubului bistrițean.

 | 1.253 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *