Înot: Cupa Someș 2019, un succes!

În perioada 19-20 octombrie 2019 în bazinul didactic din orașul Beclean s-a desfășurat a 4-a ediție a competiției de înot CupaSomeș.

Organizatorul competiției, CSTibi Bistrița, a trimis redacției următorul comunicat:

“Ediția a 4-a a competiției de înot CupaSomeș s-a încheiat cu succes.

Competiția este un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și al Primăriei orașului Beclean. În urma definitivării listei de start a rezultat că au fost înscriși 183 de sportivi de la 15 cluburi, 14 din țară și unul din Republica Moldova.

Este prima ediție cu participare internațională, având în vedere succesul referitor la acest aspect pentru ediția de anul viitor avem în vedere ca mai multe cluburi din străinătate să participe, dar și siguranța că acest lucru se va întâmpla. Cluburile participante așa cum am mai anunțat sunt:

Asociația Club Sportiv Academia  De Înot Baia  Mare, Asociația Club Sportiv Delfinii Turda, Asociația Club Sportiv Nada  Falticeni, Asociația Club Sportiv Swimmania Cluj-Napoca, Asociația Club Sportiv Tibi Bistrița, Clubul Sportiv Casa Ema Bistrița, Clubul Sportiv Crișul Oradea, Clubul Sportiv Municipal Satu Mare, Clubul Sportiv Municipal Tg.Mureș, Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului, Clubul Sportiv Școlar Tg. Mureș, Clubul Sportiv Swim Cluj-Napoca, Clubul Sportiv Universitatea Cluj-Napoca, Liceul cu program sportiv Baia Mare, ŞSSCJRO de probe pe apă municipiul Bălţi, Republica Moldova.

S-a concurat pe 8 categorii de vârstă, fete și băieți, în 3 reuniuni. Au participat foști și actuali campioni naționali, alții medaliați cu argint și bronz la campionatele naționale, foști și actuali recordmeni naționali la diferite categorii de vârstă.

De exemplu la 100 m bras fete categoria open au concurat campioana și vicecampioana națională în aceasta probă și categorie de vârstă și nu e singurul exemplu cu concurenți extraordinari. Au participat foarte mulți concurenți foarte buni, ca dovadă a fost un concurs unde sportivii de la CS Tibi au luat mai puține medalii ca de obicei. Mai în glumă mai în serios sper ca pe viitor să reușim să organizăm un concurs atât de puternic încât noi să nu luăm nici o medalie sau foarte puține, dacă luăm să fie în compania unor sportivi de top, credem că astfel reușim să organizăm un concurs foarte puternic și ăsta e scopul unui concurs reușit. Acum dacă ne referim la rezultatele sportivilor clubului, medalii au obținut:

Farkas Cristopher (aur la 100 m liber, 100 m fluture, 100 spate, 200 m mixt, 400 m liber, argint la 100 m bras), Harșan Robert (aur la 100 m bras, argint la 100 m liber, 100 m spate, 200 m mixt, 400 m liber), Otvoș Lorena (argint la 100 m liber, 100 m spate, 200 m mixt, 400 m liber, bronz la 100 m fluture), Nagy Etelka (aur la 100 m bras, argint la 100 m liber, bronz la 200 m mixt), Farcaș Cristian (argint la 100 m bras, bronz la 200 m mixt), Otvoș Melisa (bronz la100 m bras, 400 m liber), Grigore Letiția (argint la 100 m liber), Ilișuan Alex (bronz la 400 m liber), Banu Alexandru (bronz la 100 m bras).

Mulțumim sponsorilor precum celor implicați în desfăsurarea competiției.”

 

 | 2.962 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *