Fotbal: Au început juniorii republicani!

A început Campionatul Național al Juniorilor Republicani, cu un format nou pentru sezonul 2018-2019. Prima fază va fi una preliminară, desfășurată august-septembrie, echipele fiind împărțite în 19 zone geografice, prima echipă clasată din fiecare grupă, plus cele mai bune locuri II, vor merge în zona elitelor, restul urmând să joace în Campionatul Național Regular.

Județul Bistrița-Năsăud va avea, ca și anul precedent, două reprezentante, Gloria Junior Bistrița și LPS Bistrița, repartizate în seria XVIII, alături de CFR Cluj, Electrica Baia Mare, CS Minaur Baia Mare, Acs Cil Sighetul Marmației.

Prima etapă a adus față în față echipele locale LPS Bistrița și Gloria Junior. Pe terenul II, din incinta stadionului Jean Pădureanu, pe un teren prost, și pe o căldură greu de suportat, am asistat la două partide echilibrate, cu mult suspans.

Primii intrați în arenă au fost juniorii mari, under 19. După o primă repriză încheiată alb, 0-0,  cu un nou antrenor pe bancă, Adrian Florea, cei de la Gloria Junior au ratat câteva bune ocazii de a deschide scorul. Egalitatea s-a menținut și la bare, Adam de la Gloria Junior și Bușită de la LPS Bistrița, nimerind barele porții adverse în prima repriză.

Repriza secundă începe total invers, LPS-ul condus de Eugen Voica trece la conducerea jocului. În minutul 53 deschide scorul prin Suciu, printr-o lovitură liberă de la 25m, bine executată. Finalul aparține din nou Gloriei Junior, care egalează în minutul 82 prin Adam, tot el ratând în ultima fază a jocului o mare ocazie de a aduce toate cele 3 puncte pentru echipă sa. 1-1, rezultat echitabil după evoluția celor două echipe.

Gloria Junior under 19: Negrea, Valea, Forogău, Scurtu, Sandor, Rotar, Buga, Bortaș, Butta, Adam, Cifor. A mai intrat Seserman.

LPS Bistrița under 19: Tetean, Ciolpan, Bușiță, Obreja, Bob, Szocs, Suciu, Candale, Nalați, Pop I, Moldovan.

A urmat al doilea meci,  cu cei mici, under 17, un meci în care aveam o favorite certă, LPS Bistrița, echipă cu pretenții la primele locuri, după spusele antrenorului Paul Nicolae, grupare care a făcut și un cantonament centralizat, pregătindu-și din timp acest campionat. De partea cealaltă, Gloria Junior, a stat până în ultima zi să afle dacă va putea înscrie echipa under 17 în campionat.

Cu doar un singur antrenament efectuat împreună, întărită cu câțiva jucători aduși pe ultima sută de met de la Academia Gloria, după modelul Danemarca 1992, veniți cam de pe plajă, micii glorioși au reușit surpriză de a câștiga meciul, cu multă determinare, scorul final fiind 2-1, prin golurile marcate de către Dascălul și Butuza, iar pentru LPS, Spânu. Prestația l-a mulțumit pe președintele Gloriei Junior, Cristian Stanciu, care s-a declarat foarte încrezător, în viitor putând forma o echipă puternică.

Gloria Junior under 17: Senocico, Nechiți, Neamțu, Dodea, Gabor, Stoica, Gros, Mihaiu, Petrina, Dascălul și Butuza.

LPS Bistrița under 17: Banu, Poptean, Spânu, Leonte, Lakatos, Rebrean, Pop D, Runcan, Stupinean, Moldovan și Ștefan P.

Bogdan Florea

 

 | 2.714 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *