Începe returul Campionatului de juniori

Obiectivul Gloriei, calificarea
juniorilor A
la faza zonală

Duminică, 7 martie, se dă startul returului Campionatului Național de juniori. Cele două echipe de juniori ale Gloriei se vor deplasa, pentru primul meci, la FC Baia-Mare. Șeful Centrului de tineret, copii și juniori al Gloriei, Valer Someșan, declară că obiectivul este calificarea echipei de juniori A la turneul zonal. „Pentru echipa de juniori A, avem ca obiectiv clasarea pe locurile 1-3, care ne va califica la turneul zonal. Sperăm să reușim să ne îndeplinim obiectivul. Va fi foarte greu, dar avem șanse mari, suntem în graphic. Dacă ne calificăm, vrem să accedem până în fazele superioare ale competiției” a declarat Valer Someșan.

În acest moment, juniorii A ai Gloriei ocupă locul al treilea în seria a 5-a, cu 30 de puncte.

Obiectivul echipei de juniori B a Gloriei este clasarea pe pozițiile 1-6, elevii antrenați de Horațiu Pârțiu fiind mai mici decât grupa de vârstă la care evoluează. În prezent, Gloria B ocupă locul 10 în seria a 5-a, cu 18 puncte.

Sigmirean își dorește o clasare la mijlocul
clasamentului

Juniorii A de la LPS Bistrița ocupă locul 12 în seria a 5-a din Campionatul Național, cu doar 9 puncte după 13 etape. Antrenorul Dumitru Sigmirean își pune însă speranțe mai mari pentru acest retur de campionat, la finele căruia speră într-o clasare la jumătatea clasamentului. „După o pauză lungă, reîncepem campionatul. Am avut o perioadă în care am făcut mai mult pregătire fizică și am jucat doar pe terenuri mici, nu am avut unde să ne antrenăm. Mai mult, avem și doi accidenați și doi jucători suspendați. Va fi greu, dar sperăm să avem evoluții mai bune decât în tur, copiii s-au mai maturizat” a declarat Dumitru Sigmirean. Pentru meciul cu Arieșul Turda, din prima etapă, Sigmirean spune că își dorește cel puțin un rezultat de egalitate.

Șomfelean își dorește ca
jucătorii să capete experiență

Penultimul loc în seria 5 îl ocupă juniorii B ai Liceului cu Program Sportiv, înainte de începerea returului, cu doar patru puncte adunate în 13 partide. Antrenorul Gheorghe Șomfelean are însă speranțe mai mari pentru retur. „Sper să avem rezultate mai bune în acest retur, până acum s-a văzut că jucătorii nu aveau experiență. Obiectivul nostru este creșterea de jucători care să poată evolua în viitor în ligile superioare” a declarat Șomfelean.

 | 89 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On