Începe cea mai importantă competiție de tenis de câmp desfășurată vreodată la Bistrița: ”European Summer Cups”,

Pe terenurile de la Grand Slam Tennis Club, se va juca, între 1 și 3 august, un turneu internațional de tenis de câmp pentru fete sub 16 ani.

”European Summer Cups” e  un veritabil Campionat European pe echipe pentru jucători, competiție organizată de Tennis Europe, echivalentul unei Federații Europene, cea mai mare organizație regională din cadrul ITF, cu 50 de țări membre.

Țara noastră are o îndelungată tradiție în a organiza turnee European Summer Cups, de calificare sau chiar finale. România organizat până acum peste 20 de turnee, în diferite orașe ale țării, din dorința FRT de a populariza tenisul în întreaga țară. În mod tradițional sunt câteva orașe care găzduiesc asemenea competiții, precum Arad, Curtea de Argeș, Cluj-Napoca sau București, dar turnee au mai avut loc în Focșani, Galați, Timișoara sau Slobozia.

În palmaresul acestei competiții, România are un titlu obținut în 2006, în Rusia. O echipă puternică în care jucau atunci Simona Halep și Irina Begu a câștigat titlul european după o finală cu echipa țării gazde. Anul următor, în 2007, cu Simona Halep și Andreea Mitu în echipă, România ajunge din nou în finală, dar pierde în fața Olandei.

Pentru anul 2018, țara noastră va găzdui trei turnee de calificare, la Cluj Napoca (31 iulie – 2 august, băieți U16), Arad (1-3 august, fete under 18) și Bistrița (1-3 august, fete under 16)

Pe terenurile de la GS Tennis Club vor juca, de miercuri și până vineri,  reprezentativele de junioare sub 16 ani ale Bosniei, Bulgariei, Franței, Greciei, Olandei, Spaniei, Turciei și României.

Naționala României este condusă de Cristian Costache și le are în lot pe Silvia Costache, Simona Ogescu, Daria Maria Munteanu

 

 

 

 

 

 

 

 | 3.054 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *