încă un bistrițean promovat în prima ligă! însă nu la Gloria, ci la alții!

Liga 1 e împânzită de jucători bistrițeni sau de fotbaliști care au trecut prin curtea Gloriei. Mulți dintre ei au scăpat printre degetele conducătorilor bistrițeni, din nepricepere sau ignoranță.

În primul joc din etapa a 22-a, pe terenul din Mediaș au intrat nu mai puțin de 6 astfel de jucători.  C. Petre, Bawab, Greab, Florin Dan și Frăsinescu la Gaz Metan, Târnovan la Viitorul Constanța.

Dintre aceștia, Florin Dan, Greab și Târnovan sunt trei jucători, din trei generații diferite, care s-au născut, au fost descoperiți și pregătiți la Bistrița de către Constantin Sava (primul) și Leon Buhai (ultimii 2), jucători nevoiți să părăsească orașul natal, deoarece nu li s-a oferit șansa să demonstreze că merită să joace la Gloria.

 Dacă Florin Dan a părăsit Bistrița cu mulți ani în urmă, el aflându-se spre finalul carierei, Doru Greab, a părăsit gruparea bistrițeană la începutul campionatului, apărând poarta medieșenilor în două jocuri de campionat și una de cupă.

În partida câștigată de Gaz Metan cu 4-1, Alexandru Târnovan a primit botezul primei ligi. El nu a împlinit încă 18 ani, ffiind  plecat de acasă, pentru a-și face un rost în fotbal,  pe când avea 15 ani. 

sportulbistritean.ro

 | 230 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *