încă două competiții finanțate de Consiliul Județean: 300.000 pentru culturism și 35.000 la enduro!

Joi, 31 august, va avea loc o ședință ordinară a Consiliului Județean în care se vor supune spre aprobare două contracte de finanțare pentru culturism și enduro.

Se va aproba, mai mult ca sigur, finanțarea programului sportiv „Promovarea sportului de performanță”, subprogramul „Calendar sportiv internațional” derulat de Federația Română de Culturism și Fitness pentru organizarea Campionatului Mondial de Culturism și Fitness Juniori și Masters în anul 2017,  cu suma de 300 mii lei.

 Campionatului Mondial de Culturism și Fitness Juniori și Masters se va desfășura în municipiul Bistrița, în incinta Sălii Polivalente și va avea loc în perioada 09.11-13.11.2017.

Numărul estimativ de participanți este de 750 de persoane constând dintr-un număr de 50 reprezentați oficiali ai Federației Internaționale de Bodybuilding și Fitness, oficiali din partea  Federației Române de Culturism și Fitness și din partea Ministerului Tineretului și Sportului și 700 de participanți la competiție și membrii ai delegațiilor participante.

Deoarece evenimentul se preconizează a fi unul dintre cele mai spectaculoase concursuri de culturism și fitness, la care sunt așteptați sportivi din peste 40 de țări, România având un lot format din peste 70 de persoane, se estimează peste 500 de spectatori pe zi.

”Fiind primul Campionat Mondial de Culturism și Fitness desfășurat în România, consider că este o mare oportunitate de a face cunoscute lumii obiectivele turistice ale județului nostru, frumusețile țării noastre, precum și tradițiile unice pe care le avem”, scrie președintele Radu Moldovan în expunearea de motive.

Suma necesară finanțării organizării evenimentuluieste cuprinsă în bugetul județului la cap. 67.02 “Cultură, Recreere, Religie și Sport’’.

Categoriile de cheltuieli care urmează a se asigura din bugetul județului se referă la servicii de cazare și masă, servicii de transport pentru participanți, sală de antrenament/concurs, cheltuieli de reclamă și promovare a  evenimentului sportiv internațional.

 

De asemenea, Consiliul Județean va susține organizarea Campionatului regional  de hard enduro “Traking Dracula” ,  Ediția I, în perioada 29-30 septembrie 2017, cu suma de 35.000 lei.

Campionatul regional propus a fi desfășurat în zona Valea Străjii-Pasul Tihuța, este inclus în calendarul Federației Române de Motociclism,  structură sportivă de interes național, constituită prin asocierea cluburilor sportive și asociațiilor județene, pe ramuri de sport.

Organizatorul autorizat de către Federația Română de Motociclism pentru derularea campionatului regional este Asociația Club Sportiv Enduro Bistrița, structură sportivă afiliată Federației Române de Motociclism, deținătoare a Certificatului de identitate sportivă.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va participa la susținerea campionatului prin acordarea de premii pentru concurenți și o serie de materiale care să contribuie la promovarea competiției oficiale. 

 

 | 1.006 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *