A ieșit din spital pe picioarele lui și noaptea a murit! Povestea cutremurătoare a primului bistrițean suspectat că ar fi murit de coronavirus!

Valentin Cioncan avea 78 de ani și locuia în Ilva Mică. Era în evidențele medicilor cu foarte multe boli, pulmonare, renale și cardiovasculare.

În seara zilei de 21 martie, soția a sunat la 112 și apoi a telefonat unicului fiu, care locuiește la Bistrița. Bătrânul avea tensiune mare și a fost dus la Spitalul din Năsăud.

Peste câteva ore, nora omului, asistentă medicală la o școală din Năsăud, a primit un telefon și i s-a spus că socrul ei va fi transferat la Bistrița, pentru că a suferit o decompensare cardiovasculară. Tot nora, Ioana Cioncan, a vorbit apoi cu doctorița Hoza, care i-a spus că bătrânul a fost stabilizat și că e în stare bună.

A rămas internat în secția interne a Spitalului Județean până luni, 30 aprilie.

”Doamna doctor Suciu ne-a sunat luni și ne-a spus să venim după el, că va fi externat. N-am cerut noi externare. Ne-am dus la spital și l-am așteptat la poartă. A venit pe picioarele lui, singur, cu actele în mână. L-am dus acasă, la Ilva Mică

În aceeași noapte, luni spre marți, pe la ora 3.00, ne-a sunat soacra mea că a murit. Marți a sunat doamna Suciu și s-a interesat de starea socrului meu. I-am spus că a murit și atunci am aflat că i s-a recoltat o probă pentru coronavirus. Am rămas cu gura căscată, fiindcă până atunci nu pomenise nimeni vreun cuvânt despre așa ceva

L-am dus la capela din sat și am făcut toate demersurile necesare.

Astăzi, la 11.51, am primit un nou telefon de la doctorița Suciu, care ne-a spus că testul a ieșit pozitiv. Vestea ne-a bulversat total. În câteva ore l-am și îngropat. ”, povestește Ioana Cioncan.

Nora decedatului spune că bătrânul nu a avut nici un fel de contact cu vreun cetățean venit din zonele roșii. Nu are pe nimeni plecat în străinătate și, fiind bolnăvicios, a stat mai mult în casă în ultimele luni.

Femeia e aproape șocată de cele întâmplate și nu înțelege cum de nu i-a căutat nimeni dintre autorități până acum, cum de nu le-a făcut nimeni nici un test. M-a sunat doar doamna doctor Coldea, de la DSP, să-i spun cu cine a intrat în contact. În rest nimeni, nimic”

Prefectura Bistrița- Năsăud, singura care comunică oficial pe această temă, nu a dat niciun fel de lămuriri legate de acest caz.

Adrian Linca

 

 

 | 7.157 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

 1. În acest caz, este posibil sa se fi infectat fie în Spitalul din Năsăud fie în Bistrița. Cazul este grav, fiindcă pot sa mai fie infectați și alții în Spital. Nu se sesizează nimeni? Cine urmează sa fie infectat?

  Post a Reply
  • La noi afla medici ce boala a avut omul doar dupa ce moare…
   VRAJEALA

 2. ala era deja cadavru era mort numa nu isi dadea seama nu a murit din corona pulii

  Post a Reply
 3. nu mai e site de sport, acuma scriem orice doar sa avem activitate!!!

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *