Ianos Szocs: "Când câștigă sunt ai lui tata, când pierd sunt ai mamei"

Ianos Szocs, tatăl fraților Hunor și Bernadette, a trăit cu sufletul la gură aceste Europene și nu poate fi decât mândru de copiii săi

 

            Domnule Szocs, cum ați trăit aceste Europene?
Cu sufletul la gură. Am fost acolo în prima parte a campionatului, la probele pe echipe. Nu am putut rămâne și la cele individuale, dar am fost alături de copiii mei prin telefon, pe internet.
            Hunor și Berni au luat împreună 5 din cele 6 medalii ale delegației române. Se putea mai mult?
Da, se putea mai mult doar în ce privește culorile medaliilor. Hunor putea poate mai mult decât bronz, iar Berni își dorea foarte mult și una de aur la individuale, după aurul pe echipe. Însă, trebuie să recunoaștem, e foarte bine și așa. Hunor e în primul an de juniorat și a jucat cu tineri de 18 ani, bărbați în toată firea. Berni are 13 ani și a jucat cu fete de 15. N-am cum să nu fiu mulțumit.
            De unde pasiunea asta pentru tenis de masă? Aveți vreo legătură în familie cu acest sport?
Nu, nici una. Copiii mei au ajuns la tenis din întâmplare. Eu cânt la orgă într-o formație din Târgu Mureș și aș fi vrut să-i fac artiști. Pe Hunor chiar l-am dat la Școala de Artă, la pian, dar nu s-a prins nimic de el. Trăgea cu ochiul spre tenis de masă, unde mergeau copiii unui coleg de-al meu de trupă. L-am lăsat o dată, așa, de curiozitate. De atunci nu l-am mai scos din sală. Iar Berni după el, să-l întreacă.
            Cu cine seamănă așa ambițioși, așa luptători?
Cu mine (râde). Când câștigă sunt ai lui tata, când pierd ai mamei, care-i consolează.
            Ce părere aveți despre pregătirea pe care o fac la Bistrița?
E perfectă! N-am decât cuvinte de laudă. Gheorghe Bozga e un om deosebit, un profesionist adevărat.
            Nu vă bate gândul să-i transferați în străinătate?
Numai pe Marte poate ar avea condiții mai bune decât la Bistrița. Deocamdată nu ne gândim la așa ceva. La Bistrița e cel mai puternic centru de tenis de masă din țară și dacă au asemenea rezultate la Europene înseamnă că e printre cele mai bune din Europa.
            Unde îi duceți în vacanță?
Îi las unde vor ei. Berni mi-a spus că vrea să pescuiască și i-am promis că o duc la Istanbul, la niște prieteni. Oricum, n-au foarte multă vacanță. Fiindcă vin alte și alte competiții și nu se pot culca pe lauri.

 | 115 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On