I-am fript!

Gloria a câștigat meritat în fața Politehnicii Iași, pe o căldură sufocantă

  După 4 etape, Gloria a reușit să arate ca o echipă de prima ligă, câștigând meritat și spectaculos în fața Politehnicii Iași. Meciul a avut un start "subțire", doar ieșirea lui Brăneț la marginea careului (”˜5) la o minge urmărită de Coroian contând. Din minutul 10, nivelul meciului a început să crească, în ciuda căldurii sufocante. Tătărușanu a respins greu "capul" trimis de la 11 metri de Bâlbă (’11) și a parat șutul lui Bernsjak din lateral dreapta (’16), replica Gloriei venind prin Diogo, care a trimis în bară în minutul 13 cu un șut de la 20 de metri și a imitat în minutul 23 execuția amintită a lui Bâlbă, Brăneț respingând în corner. Inspirația portarului oaspeților s-a rupt însă imediat după plonjonul decisiv de la acea fază, Borbely având astfel prilejul de a deschide scorul lejer, cu capul, la un corner de pe dreapta. Însă Poli nu cade, dar Bersnjak (’25 – șut pe lângă poartă) și Tănasă (’28 – șut de la 20 metri, prins de portarul gazdelor) nu schimbă tabela. Brăneț își mai spală din păcate, parând "capul" lui Borbely din 8 metri (’40) și reluarea lui Diogo (’43), permițând astfel ca reușita din prelungiri a lui Tănasă, căzută după un moment excelent al ex-craioveanului, să aducă scorul pauzei la nivelul realității din teren.
Planurile moldovenilor de la pauză s-au făcut praf în doar 40 de secunde, C. Petre profitând de un nou moment de reverie a defensivei Politehnicii pentru a scrie 2-1 pe tabelă. Moldovenii au resimțit din plin lovitura, tăindu-se total, mai ales după accidentarea lui Tănasă, care a dat peste cap toată organizarea. Brăneț a scăpat cu fața curată în minutul 66, când a ieșit pe sub minge, doar datorită impreciziei lui Negrean, însă s-a făcut de râs în minutul 85, când a fost învins cu un șut din jumătatea adversă.

A fost un meci la care a fost greu să asiști, darămite să joci. Totuși, s-au creat destule ocazii de poartă, de ambele părți. Sunt fericit că am câștigat în fața unei echipe care a demonstrat că știe să joace.
Ioan Ovidiu Sabău

După o primă repriză echilibrată, am luat două goluri de proști în repriza a doua, când intrasem pe teren să batem! Din păcate, am impresia din ce în ce mai pregnantă că împotriva noastră există o conjurație. După ce ni s-a întâmplat în primele trei etape, astăzi am pierdut ambii atacanți din cauza unor accidentări, neluându-se măsuri împotriva jocului dur al gazdelor, în special al lui Panc. În plus, golul al treilea al gazdelor a căzut după un fault clar asupra lui Viveiros, fault nesancționat!
Ionuț Popa

 | 199 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On