Horia Ștefănescu: „Progresăm!”

Horia Ștefănescu, unul dintre instructorii de înot ai Complexului Schreiner, a rămas impresionat de faptul că bazinul atrage atâția copii și crede că în viitor am putea să apară chiar câțiva performeri

Horia, cum a fost concursul de înot?

Foarte bun. Am inclus toate stilurile, la mai multe categorii de vârstă, pentru a încerca să descoperim sportivi de performanță de la vârste cât mai fragede.

Cei mai mulți dintre concurenți practică înotul la Complexul Schreiner?

Aproape toți sunt practicanți ai cursurilor de înot de la noi. Unii au deja vechime și acest lucru se vede, ei încep să înoate corect din punct de vedere tehnic. Progresăm permanent. Dorința noastră este să facem o bază cu sportivi mai valoroși, cu care să participăm chiar la competiții mai mari.

Vin copiii la înot, cum merg cursurile?

opiii vin la cursuri cu mare plăcere. Era nevoie de un bazin în acest oraș, era nevoie și de cursuri și veți vedea că pe viitor acest lucru va da rezultate. Viața sportivă a tinerilor va fi una sănătoasă pe viitor. Am început și o colaborare între Direcția pentru Sport și conducerea complexului, în vederea înființării unui club, unde copiii vor fi selectați. Nu este ușor, fiindcă în Bistrița nu am avut o bază de copii de unde să alegem. Cu ce copii avem acum și cu cei pe care îi așteptăm în continuare să apară cred că vom începe să creștem în valoare. Vine și vacanța, copiii au mai mult timp liber și, probabil, vor veni și la înot.

Ești și antrenor de schi. Cum e să treci de la zăpada rece, la apa caldă din bazin?

Este o combinație fericită. Iarna pe schiuri și vara înot. Tot apă este, în final…

 | 210 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On