Horea Ștefănescu: ”Competițiile de schi alpin au lipsit cu desăvârșire din Bistrița. Suntem pe drumul cel bun!”

Ediția a doua a Cupei Ticu Șteff, concurs de schi alpin desfășurat pe Pârtia Cocoș, a fost la fel de reușită ca și prima, organizată anul trecut.

Evenimentul a fost organizat de Asociațiile”Ticu Șteff” ProSchi Alpin și Prouniversitaria Babeș Bolyai Bistrița și are obiectivul de a promova schiul alpin competițional dar și de a-l comemora pe profesorul Dumitru Șteff, personalitate marcantă în lumea sportului bistrițean și unul dintre promotorii schiului alpin din județul nostru.

La competiție au participat 55 de copii atât din Bistrița cât și din județele limitrofe, aceștia fiind grupați în 5 categorii de vârstă, de la 4 la 14 ani. O categorie aparte a fost aceea a ”seniorilor veterani” cu vârste cuprinse între 60 și peste 80 de ani.

”Competițiile dedicate schiului alpin au lipsit cu desăvârșire în ultimii ani din peisajul competițional bistrițean și prin evenimentul menționat dorim să compensăm atât cât se poate acest lucru. Suntem la a II-a ediție și nu ne vom opri aici; ecoul, feedback-ul primit de la cei care au participat sâmbată ne îndreptățesc să credem că suntem atât pe drumul cel bun cât și în direcția potrivită.

Împreună cu foștii sportivi ai echipei de schi CSSLPS (Vieriu Andrei, Gherasim Sorin, Bude Angelo toți implicați în echipa proiectului nostru) ne dorim o secție de performanță, însă până atunci vrem să ”creștem”firesc, natural, să câștigăm credibilitate, să atragem resurse pentru a ne susține acest proiect/vis deocamdată al nostru, și pe care-l dorim integrat cât mai curând drept proiect de suflet alîntregii comunități de schiori bistrițeni.”, spune Horea Ștefănescu, unul dintre membrii fondatori ai  Asociației”Ticu Șteff”- Pro Schi Alpin

Conceptul evenimentului din acest an s-a dorit amplu, extins în jurul concursului de schi propriu/zis, cu spectacole, artificii, animație, multă bună dispoziție, lucru care, din păcate, a fost atins parțial prin decalarea desfășurării cu o săptămână (ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile).

”Mulțumin tuturor celor care au contribuit la realizarea concursului de anul acesta, echipei de proiect Ski Festival Ticu Șteff 2020 (Anca Șteff, Andrei Vieriu, Gherasim Sorin, Bude Angelo, Miholca Bogdan), voluntarilor noștri neprețuiți studenți și masteranzi ai Extensiei Universitare Bistrița, mulțumim Lect. Univ. Ioan Bâca pentru promovare.

Sponsorii noștri au fost firmele:

SERUS Auto, TOTAL, ANW Creativ Construct, Montana Resort&Spa, Flacara Impex srl, TMK Tourmont King. Le mulțumim și vă multumim vouă concurenți și spectatori care ne-ați onorat cu încrederea d/voastra participând la Cupa Memorială”Ticu Șteff” ediția II/a.”, a mai declarat Ștefănescu.

 

 

 

 | 1.124 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Horea Stefanescu: ”Competițiile dedicate schiului alpin au lipsit cu desăvârșire în ultimii ani din peisajul competițional bistrițean”. Ca de obicei jurnalistul roman nu se poate dezbara de obiceiul urat de a inventa titluri explozive stiind bine ca romanul nu citeste pe facebook decat titlurile! Nu e frumos. Am cautat autorul articolului insa cine scrie asfel de tampenii nu are curaj sa le semneze!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *