HCM – cantonament în creierul munților

HCM-CSM Bistrița a efectuat un cantonament de 10 zile la Colibița, în creierul munților. Handbaliștii s-au aflat într-un stagiu de pregătire centralizată alături de Ion Mocanu și Ioan Aldica. Principalul impediment în pregătire a fost vremea rea, bistrițenii fiind nevoiți să fenteze reprizele de ploaie.

            Cei 18 jucători au fost cazați la Cabana Baciu, situată chiar pe marginea lacului, având o priveliște superbă. Și problema meselor a fost rezolvată, mâncarea fiind pregătită de către un bucătar al cabanei.
Antrenamentele s-au făcut pe un platou situat în apropiere, elevii lui Mocanu fiind însă nevoiți să efectueze și câteva antrenamente fizice lângă cabană, din cauza ploii torențiale. Programul a inclus două antrenamente pe zi, unul dimineață și unul după-masă, antrenamente bazate în totalitate pe pregătire fizică și forță, handbaliștii având parte și de mingi, însă de cele medicinale.
”Sunt condiții foarte bune aici, cred că este o zonă ideală pentru astfel de pregătire, datorită aerului de munte. Pregătirea a decurs bine”, a declarat antrenorul Ion Mocanu.

Relaxare la pescuit și la table

            Pe lângă antrenamentele fizice, jucătorii lui Mocanu au avut parte și de relaxare. Astfel, unii jucau table în cabană, iar alții au ales pescuitul. Cel mai bun pescar s-a dovedit a fi Panazan, captura sa consistentă ajungând în congelator pentru a fi gătită.

Panazan – operat la menisc

Portarul HCM-ului, Panazan a părăsit mai repede cantonamentul, acesta plecând la București pentru un control, în urma căruia a rezultat că are nevoie de o operație la menisc. Din fericire, el se va reface până în septembrie, când va începe campionatul.

 | 252 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On