Handbaliștii bistrițeni, la primul turneu de pregătire

HCM-CSM Bistrița a disputat în perioada 8-10 august primul turneu de pregătire din această vară. Bistrițenii au jucat la Bacău împotriva campioanei Bulgariei, Lokomotiv Varna și a trei echipe de primă ligă. Au pierdut toate cele patru partide și doi jucători, Zenoviu și Lazic accidentându-se.

 

  După un stagiu de pregătire fizică și doar o partidă de pregătire, cea cu Odorheiul, HCM-CSM Bistrița s-a deplasat în Moldova, pentru Cupa Municipiului Bacău. Competiția, aflată la prima ediție, a adunat la start echipele Lokomotiv Varna, Dinamo București, Știința Bacău, Pandurii Târgu-Jiu și HCM-CSM Bistrița.
Bistrițenii au întâlnit în prima partidă gazdele de la Bacău, un adversar mult mai puternic, care a dominat jocul pe toată durata lui. Elevii lui Mocanu au reușit însă o evoluție bună, deși au pierdut la o diferență de 7 goluri, 39-32. HCM a făcut cea mai slabă partidă împotriva echipei Dinamo București, formație care avea să câștige turneul, bistrițenii pierzând cu scorul de 39-19, iar Zenoviu s-a accidentat. A urmat apoi partida cu Lokomotiv Varna, pierdută de HCM cu scorul de 32-28 și ultima partidă, cea cu Pandurii Târgu-Jiu, în care elevii lui Mocanu au fost învinși cu scorul de 35-25.
Antrenorul Ion Mocanu crede că turneul a  fost unul foarte bun, a reușit să vadă posibilitățile echipei. ”A fost un turneu foarte util. Am văzut posibilitățile echipei. S-a văzut însă că nu avem meciuri în picioare, au venit jucători noi și nu s-au format încă legăturile de joc, nu am reușit să ne impunem din punct de vedere tactic. Dintre jucători s-au remarcat Lungu și Zenoviu. Babic a avut evoluții bune, dar și evoluții mai puțin bune”, a declarat Mocanu.

Lazic și Zenoviu, accidentați

Turneul de la Bacău a fost nefast pentru Zenoviu și Lazic. Dacă primul și-a revenit după o lovitură la spate, Uros Lazic a suferit o entorsă și va sta departe de teren cel puțin două săptămâni.

 | 164 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On