Handbalistele de la CSM Bistrița, învinse acasă de CS Mureșul Târgu Mureș

A doua etapă a returului Diviziei A la handbal feminin a programat la Bistrița partida dintre CSM  și CS Mureșul Târgu Mureș, mai vechea cunoștință a bistrițenilor, echipa oaspete fiind singura care a învins gazdele la Cupa Bistrița, desfășurată la finele lunii ianuarie. Bistrițencele încep bine  jocul, conducând în startul partidei cu 1-0, 2-1, 3-2, 5-3, 6-4, pentru ca la jumătatea primei reprize mureșencele să trecă prima dată în avantaj, 6-7. În continuare se înscrie alternativ, gazdele egalând la 11 în minutul 25, pentru ca în numai trei minute oaspetele, beneficiind de o mică și vulcanică galerie, dar  și de câteva decizii eronate ale celor doi arbitri, să  se desprindă la trei goluri diferență, 11-14. La pauză tabela indica scorul de 12-14. După pauză gazdele reușesc, în doar trei minute, să întoarcă rezultatul, 16-15 în minutul 33, apoi să-și majoreze avantajul, 18-16, 19-17 în minutul 37, după care jucătoarele oaspete înscriu de trei ori, 19-20 în minutul 40. Partida stă sub semnul echilibrului și în minutul 47 tabela indica din nou egalitatea, 23-23, după care, ajutate discret de cei doi arbitri, oaspetele preiau din nou conducerea, câștigând în final la o diferență de cinci goluri: CSM Bistrița – CS Mureșul Târgu Mureș 29-34.

A fost un joc frumos și echilibrat până în minutul 50. Păcat că uneori cei doi ”fluierași” au vrut să ne arate că ei sunt vioara întâi, nu sportivele, după care în ultimele zece minute, exact ca în jocul de la Sebeș, fetele noastre au clacat. Nu trebuie să fii mare specialist în handbal să-ți dai seama că, cu lotul actual pe care îl are la dispoziție, Carmen Mican chiar nu poate să facă minuni. Cu o bancă “subțire”, fără linie de nouă metri, când ratezi câteva ocazii clare de gol de pe șase metri, când faci unele greșeli de începător și când te mai ciupesc discret și cei doi arbitri, e greu de câștigat un joc, așteptând ca Ilieșiu să înscrie gol după gol și Stoleru să facă minuni în poartă. Bistrița a întâlnit o echipă cu un conducător de joc, care ar putea juca fără probleme la echipele din Liga Națională, o jucătoare care, marcată om la om, a înscris nouă goluri din acțiune.

 

Lotul folosit de antrenoarele Carmen Mican și Loredana Buf: Georgianu Martin-Stoleru, Andreea Balogh, Paula Mărtari, Alina Domniți, Ligia Ilieșiu (14 goluri), Andreea Suciu (2), Lia Cira (4), Elisabeta Cadar (4), Irina Boiciug, Denisa Dorhoi, Andreea Săsărman (3), Ancuța Mușină (1).

 

Carmen Mican, antrenor: ”Sunt supărată pentru că muncim bine o săptămână la antrenamente și, când vine meciul, nu putem juca mai mult de 50 de minute. Poate îmi doresc și eu prea mult, poate nu mă ințeleg fetele suficient, cred că nu au puterea necesară să câștige un meci de la egal la egal, la un moment dat clachează și adversarele noastre profită. E foarte greu când nu am interi, forțată de această situație o folosesc pe Ligia, care este extremă, pe postul de inter, când nu am pe bancă jucătoare mai valoroase, să obținem mai mult”.

 

Leon Buhai / sportulbistritean.ro


 | 536 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *