Handbalistele bistrițene, bătute acasă

  Sala Polivalentă din Bistrița a găzduit, în perioada 10-12 octombrie, cel de-al doilea turneu din cadrul Campionatului Național de Junioare II. Pe lângă Indryas, echipa organizatoare a turneului, Bistrița a fost reprezentată și de echipa Liceului cu Program Sportiv. Bistrițencele nu au confirmat însă, atât fetele lui Crăciun, cât și cele antrenate de Vasile Mureșan reușind să ia puține puncte în urma acestui turneu. Ambele echipe sunt însă la început de drum, în formare și mai au nevoie de experiență.

  Cu o echipă formată din fete adunate din trei licee bistrițene (Liviu Rebreanu, Andrei Mureșanu și Infoel), Vasile Mureșan a intrat anul acesta în Campionatul de Junioare II, unde se bate atât cu jucătoare, cât și cu antrenori mult mai experimentați. După ce în primul turneu nu a reușit mare lucru, Indryas-ul spera la mai mult la Bistrița. Nici acasă nu au avut însă o viață prea ușoară, pierzând toate partidele din primele două zile. Singura șansă a echipei lui Mureșan de a obține primele puncte a rămas în ultima partidă, disputată duminică dimineață, în compania echipei CSS Zalău, echipă care îl învinsese însă pe Crăciun în cadrul aceluiași turneu. Cum însă nici un meci nu seamănă cu altul, handbalistele bistrițene de la Indryas s-au mobilizat mai bine în partida contra echipei din Sălaj, reușind să joace de la egal la egal și să câștige meciul în cele din urmă, scor 19-18. Deși a obținut numai două puncte, antrenorul Vasile Mureșan s-a arătat mulțumit de evoluția elevelor sale. ”Cred că am făcut un joc bun, mai ales în ultimul meci, când am reușit să câștigăm. Dar să nu uităm că avem cea mai mică echipă, fetele sunt la început de drum. Mai mult, jucătoarele mele provin din licee unde nu fac handbal și au mult mai puține ore de antrenament decât adversarele noastre. Oricum, suntem la început de drum cu această echipă. Voi continua să le antrenez eu, pentru a demonstra că putem face ceva”, a declarat Vasile Mureșan la finalul turneului.
CS Indryas: Paula Martari, Alina Purcel, Paula Mona, Larisa Chiș, Larisa Madari, Andra Lapoși, Andrea Gavriloaie, Paula Dib, Oana Runcan, Alexandra Ene.

 | 106 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On