Handbal: Hai să le vedem și pe astea mici! Gloria mare a încheiat meciurile din 2020, tineretul de-abia le începe!

Peste o săptămână, va începe Divizia A de handbal feminin, unde Bistrița va fi reprezentată de echipa a doua a Gloriei.

Echipa mare și-a terminat evoluțiile din acest an. Are 3 victorii și 3 înfrângeri, ocupând locul 8 din 16 echipe. Handbalistele și-au reluat antrenamentele după carantină, însă numai până în 1 decembrie, când vor primi o săptămână de vacanță. Apoi, din 9 urmează antrenamente grele, cu pauze mici de Crăciun și Revelion.

Campionatul se reia în 28 ianuarie, cu 3 etape în cadrul unui turneu ce nu se știe încă unde se va ține. Etape grele pentru Gloria, care va întâlni Brăila, CSM Bucurști și Cisnădie.

”Mă bucur că am trecut cu bine peste această perioadă și cu voia bunului Dumnezeu, nimeni nu are sechele post – Covid. Am revenit la antrenamente. Traversăm până la finalul primei săptămâni din luna decembrie o perioadă de readaptare la efort, pentru ca la finalul anului să disputăm o serie de jocuri amicale.”, spune Horațiu Pașca, vindecat și el de Cororonavirus.

După echipa mare, săptămâna viitoare e rândul tineretului să arate ce poate în campionat. Echipa a doua, antrenată de soții Evi, aduși special la Bistrița pentru proiectul centrului de copii și junior, va intra în focurile Diviziei A.

Cu jucătoare de maximum 21 de ani, vârfuri de generație, speranțele handbalului bistrițean nu au ca obiectiv clasarea în primele locuri ale campionatului. Scopul acestei echipe este foarte clar, acela de a forma jucătoare pentru echipa mare și de a da un cadru oficial tinerelor care vin din grupele de junioare.

De aceea, n-ar trebui să aibă presiunea rezultatelor în partidele care se vor disputa între 2 și 5 decembrie, la Sfântu Gheorghe.

Echipa noastră va juca în 2 decembrie de la ora 11.00, în compania CNE Sf. Gheorghe, va mai întâlni în 3 decembrie de la ora 11.00 – CSU Timișoara, o zi mai târziu de la ora 13.40 – CSM Tg. Jiu și în ultima zi a turneului de la ora 12.40 – CSM Deva.

Federația Română de Handbal a împărțit cele 20 de echipe participante în competiție în trei serii, două a câte șapte echipe și una de șase. Gloria e în seria B, cu 7 echipe.

 

 

 | 737 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. Superb! Imi place foarte mult proiectul acesta al echipei de handbal. E gandit foarte bine de jos pana sus. Doamne ajuta! Trebuie sa avem rabdare. Cu un astfel de proiect. Intrebarea nu e daca o sa reusim, ci cand? Iar asta cere timp. Eu zic ca dupa vreo 3, 4 ani de locuri 3-7 in campionat. O sa vina si anii in care o sa ne batem la titlu.

    Lucrurile bune trebuie laudate! M-am saturat sa vad atata negativism.

    Post a Reply
  2. Proiectul e de lăudat doar sa reziste in timp…nu peste 3-4 ani să apară știrea că echipa a doua este desființată etc.
    Problema mare e la echipa mare. Daca s au investit bani multi se cere și performanță. Din ce ne au arătat până acum nu și merită bani majoritatea jucătoarelor. Sa nu uitam că , majoritatea banilor vin de la Consiliul județean. Adică bani cetățenilor care plătesc taxe și impozite . Daca era echipa unui patron..era problema lui daca termina pe ultimul loc, până la urmă era investiția lui. Echipa de handbal ar trebui sa dea socoteala județului nu doar unei persoane. Reprezintă judetul Bistrița Năsăud ,iar jocul și rezultatele lor nu sunt o mândrie pt judet. (Comparativ cu mulțimea de bani investiți)

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *