Handbal: Transferuri de marcă la CSM Bistrița! Geta Diniș- Vârtic revine după 13 ani!

CSM Bistrița e pe cale să semneze contracte cu câteva jucătoare importante, care au jocuri multe în Liga Națională și în Cupele Europene. Cinci dintre ele se antrenează deja la Bistrița.

Geta Diniș – Vârtic revine la Bistrița după 13 ani. Ea e un produs sută la sută al Liceului cu Program Sportiv, fiind lansată în handbalul mare de antrenorul Iuliu Crăciun. A jucat la junioarele LPS dar și la echipa RAAL, care activa în Liga a doua. În 2002, ea a ajuns la Ursus Cluj, echipă pentru care a jucat până în 2004, când s-a transferat în Germania, la FC Nurmberg, cu care a câștigat Cupa și Campionatul Germaniei.

În 2007, Georgeta Diniș-Vârtic a revenit în România, semnând un contract cu clubul HCM Baia Mare, pentru care a evoluat apoi timp de două sezoane. După ce a mai jucat la Rulmentul Brașov și Cetate Deva, a semnat un contract cu gruparea poloneză  Vistal Łączpol Gdynia.  Împreună cu formația din Gdynia, handbalista a câștigat campionatul Poloniei în 2012 și a jucat finala Cupei Poloniei în 2011.

În februarie 2013, Georgeta Diniș-Vârtic a revenit la HCM Baia Mare, după ce a semnat un contract pentru un an și jumătate. Alături de clubul băimărean, Diniș-Vârtic a câștigat Liga Națională în 2014, Cupa României în 2013 și 2014 Supercupa în 2013și a ajuns până în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Alături de Geta Diniș, la Bistrița se antrenează alte 3 jucătoare de la Baia Mare. Claudia Cetățeanu are 39 de ani și e portăriță. Are meciuri jucate în grupele Ligii Campionilor, dar și eventul în România. Alexandra Ciunt are 23 de ani și a jucat anul trecut la Zalău, sub comanda lui Gheorghe Tadici. Adriana Tamaș vine și ea de la Baia Mare, are 24 de ani și a fost crescută de clubul Extrem. De la Corona Brașov s-ar putea transfera Oana Cârstea o jucătoare de 27 de ani, cu multe meciuri în prima ligă. Și lista antrenorului Horațiu Pașca ar putea continua, dacă se va aproba mâine în Consiliul Județean contractul de finanțare al echipei bistrițene.

 | 387 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *