Handbal: Totul este bine, când se termină cu bine! Trei puncte mari câștigate la Zalău!

Un meci ce se prefața a fi unul facil pentru fetele lui Pașca, nu a fost deloc departe de a se încheia într-un adevărat coșmar, similar partidei precedente cu Craiova. Gloria a fost condusă pe durata întregii reprize întâi, reușind să egaleze pentru prima dată formația lui Tadici doar în debutul actului secund, la scorul de 11-11. Cu 4-5 jucătoare de partea Zalăului ținute aproape în permanență pe teren pe durata întregii partide, Laslo & Co. au trecut în avantaj abia în ultimele 7 minute ale disputei, izbutind în cele din urmă să învingă la 2 puncte diferență, 21-23 (11-10).

A fost unul dintre cele mai slabe debuturi de partidă pentru bistrițence. Pe rând, de Araújo, Seraficianu, și Dincă au ratat șansa de a înscrie un prim gol din acțiune pentru Gloria, iar la fel ca și în meciul precedent, primul punct pe tabelă a venit ca urmare a unui 7 metri, acordat în minutul 9. Zălăuancele au condus în repetate rânduri la o diferență de 3 goluri, însă în ciuda acestui fapt, au intrat la cabine cu un singur gol în avantaj, grație golurilor înscrise de Bazaliu(2) și Bulatovic(1) în ultimele 3 minute ale primului act.  

În repriza secundă, deși au egalat rapid, bistrițencele s-au văzut din nou conduse minute bune pe tabelă. Cu toate acestea, sprintul spre linia de finish a aparținut Gloriei. Laslo izbutește să aducă echipa în avantaj pentru prima dată în minutul 53, iar Dumanska, introdusă în partea secundă a reprizei, apără o lovitură de pedeapsă într-un moment cheie, ce s-a dovedit a fi avut o contribuție majoră în destabilizarea adversarului pe final.

S-a încheiat în cele din urmă 21-23, însă, în afara formei bune a Biancăi Bazaliu, care astăzi a prestat un joc mai puțin obișnuit, asumându-și repetat pătrunderi eficiente spre linia de 6 metri și profitând cu success de spațiile oferite de zălăuance, nu putem scoate prea multe aspecte pozitive în evidență cu privire la jocul Bistriței. Este clar că Gloria trece printr-o pasă mai puțin bună, marcată atât de accidentarea câtorva jucătoare din lot cât și de înfrângerea suferită în fața Craiovei. Extremele naționalei României, au fost astăzi practic inexistente în jocul nostru, iar Laslo, cea de la care publicul bistrițean în continuare are cele mai mari așteptări, nu a prins nici ea cea mai bună zi.

Provizoriu pe locul 3 în clasament, urmează să întâlinim saptămâna viitoare, acasă, Măgura Cisnădie; o echipă care, spre surprinderea tuturor, a învins în această etapă Brăila la o diferență de șase puncte.

Au marcat pentru Gloria: Bazaliu (8), Laslo (4), Niombla (3), de Araújo (2), Dahl (2), Bulatovic (2), Dincă (1), Pristaviță (1)

Tiberiu Titieni

 | 358 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *