Handbal: Sunați-l pe Kim să vină mai repede! Gloria câștigă chinuit, la ultima fază!

Gloria a încheiat cu 3 victorii cele 4 etape disputate la Bistrița dar jocul ei suferă cumplit. Am bătut Galațiul, Zalăul și Slatina, am pierdut cu Rapid și, pe hîrtie, palmaresul acestor runde n-ar suna rău. Însă, ce s-ar fi întâmplat dacă am fi jucat cu echipe dinaintea noastră în clasament, dacă cu astea ne-am chinuit așa?!

Ultima partidă, cu Slatina, a fost aproape penibilă. Adversarele noastre nu bătuseră până acum pe nimeni din fața lor, doar pe Bistrița, într-un alt joc prost din turul campionatului. Și era cât pe ce să ne încurce și azi.

Au condus cu 3-0 și 4-1 în primele 10 minute, au avut 3 goluri avans o bună bucată din partea secundă și puteau egala în ultima fază a meciului. Am avut 24-23 cu 14 secunde înainte de final și ne aflam în atac. Însă, cea mai experimentată jucătoare a noastră, Elisei, s-a grăbit și a irosit o aruncare iar pe contraatac am primit gol. Numai că timpul expirase și golul a fost anulat.

Punctele rămân la Bistrița în urma acestui meci, dar jocul Gloriei e foarte slab. Antrenorii Radu Moldovan și Gabriel Borodi n-au găsit cele mai eficiente formule de joc, au făcut prea multe improvizații în prima repriză și au gestionat prost finalul meciului, în care n-am știut să ținem de scor.

Iar jucătoarele par demotivate, blazate, fără încredere. Cu excepția unui sfert de oră mai bun în partea secundă, jocul bistrițencelor a fost lent și previzibil. Nici măcar Nicoleta Dincă, remarcabilă până acum, nu a reușit să ridice media echipei, una modestă, mediocră. Poate doar portărița Darly de Paula să merite ceva aprecieri cu această ocazie, mingile salvate de ea, fiind decisive până la final.

Urmează două etape extrem de dificile, programate la Cluj-Napoca, în două zile consecutive, 6 și 7 mai. Jucăm cu Baia Mare și Vâlcea, iar cu astfel de evoluție n-avem nicio șansă.

Au marcat astăzi: Vasileuskaya – 5, Dincă, Elisei, Tetean – câte 4, Băcăoanu 3, Costa 2, Rodriguez, Rațiu – câte unul

 | 1.871 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

 1. Dam un telefon si dupa un jurnalist care sa aiba proprietatea cuvintelor?
  Ba o jucatoare a fost lipsita de inspiratie la ultima faza, ba antrenorii au gestionat prost finalul meciului. Adevaru-i ca atunci cand pierzi, pierzi ca o echipa, cand castigi, o faci la fel.
  Apoi modul in care se utilizeaza termenul „mediocru” n-are nicio treaba cu limba romana, iar asta e o greseala pe care o fac, frecvent, multi – poate dam o geana pe DEX sa vedem ce inseamna.
  Gloria a jucat slab, nu stiu daca merita sa castige, partile proaste observabile pot fi legate de ce s-a intamplat in prima repriza si final. Pe de alta parte a revenit de la -5 la +2 si, cu atentie, recuperarea putea fi de opt goluri, iar titlul articolului astuia era altul (si mare parte din continut) iar cateva zeci de secunde fac diferenta. Dar, pentru o analiza profesionista sunt specialisti si oameni platiti sa o faca, iar noi, specialistii de canapea, nu prea are sens sa exageram cu solutiile, ca nu ne pricepem cu adevarat.

  Post a Reply
 2. La meciul trecut a umilito pe Laura iar acum a venit rândul Nicoletei Dincă sa o umiliasca!!daca tot ai amintit de blaturi dintre gloria și rapid la fotbal .. oare Slatina nu a lăsat o mai moale să poată recupera gloria diferența??
  Din ce se aude 5-6 jucatoare cel puțin vor pleca din sezonul viitor de la gloria. Acele jucătoare va asigur căci joaca pt as primi salarul și joaca în așa fel încât să evite vre un contact mai dur sa nu aibe vre o accidentare . Cu siguranță orcine ar proceda așa în locul lor. Din moment ce numai fac parte din planul echipei pt viitor e normal sa nu le intereseze daca echipa pierde sau câștigă.

  Post a Reply
 3. Trebuie instalat antrenor, Tadu Moldovan , presedinyele CJ care isi bate joc cu nesimtire nemai intalnita de banul public al bistritenilor, oferind contracte ABSURDE de peste 10000 de duro unor expirate si unui antrenor demis ,de peste tot, unde a fost angajat . RUSINE MOLDOVAN – CJ !!

  Post a Reply
  • Ce aveți , mă oameni buni?
   A câștigat nu?

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *