Handbal: Ori la bal, ori la spital! Gloria aduce un antrenor de top cu care să atace titlul!

La o lună de la demiterea lui Horațiu Pașca, conducătorii Gloriei au găsit un înlocuitor pe măsura obiectivelor din următorii 2-3 ani.

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, joacă tare și reușește să-l convingă pe unul dintre cei mai buni antrenori din lume că Bistrița are un proiect performant în handbal. Cu danezul Kim Rasmussen, gruparea bistrițeană își propune să atace primele 3 locuri începând din sezonul următor și să câștige titlul în cel mult 3 ani.

Concediat de la naționala Muntenegrului la câteva zile după ce a calificat-o la Jocurile Olimpice, Rasmussen a acceptat să preia Gloria din 1 iulie. A fost cucerit cu sala nouă ce va fi gata în toamnă, după cum spun cei din CJ, dar și cu transferurile care au fost realizate până acum și cu altele ce i s-au promis.

Kim Rasmussen are 49 de ani și a câștigat Liga Campionilor cu CSM București în 2016. Atunci a fost adus de la naționala Poloniei, cu care a făcut senzație după ce a calificat-o la mondialele din 2013 într-o dublă de baraj cu Suedia iar apoi a dus-o până în semifinale, învingând Franța în sferturi.

Înaintea acestor performanțe a antrenat echipe modeste din Suedia și Norvegia. După titlul european cu CSM, a mai antrenat naționalele Ungariei și Muntenegrului, de unde a fost demis, dar și echipa poloneză Perla Lublin, la care a renunțat el ca să se poată concentra mai bine pentru postul de selecționer.

Danezul preluase Muntenegru anul trecut în decembrie, foștii antrenori, Per Johansson și Adi Vasile fiind demiși cu doar câteva zile înainte de startul turneului final. Cu Rasmussen la timonă, Muntenegru a ocupat locul 8 la Euro 2020, înregistrând două victorii, un egal și trei înfrângeri.

”Aștept cu nerăbdare să mă alătur clubului vostru. Este un proiect foarte interesant. Liga românească va fi extrem de grea anul viitor, cu multe echipe ce se vor bate la primele locuri. Îmi plac aceste provocări, deci va fi foarte interesant. Atunci când echipa mea joacă la capacitate maximă, am o satisfacție uriașă. Pentru toți fanii din Bistrița: abia așteptă să vă văd în sală. O vară bună și abia aștept să încep.”, a declarant Kim Rasmussen pe pagina de fb a Gloriei.

 

 | 2.439 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Asteapta cu nerabdare sa le ia banii fraierilor ! El plus alte 8-9 mercenare cu salarii de 5-6-8-11000 de euro lunar ,cu niste comisioane grase cu parandarat.
    Banii bistritenior ,jucaria si bataia de joc a presedintelui Radu Moldovan si acolitilor lui .
    Kim a fost dat afar de peste tot. Antrenor slab ,impins de impresari si tat’su.
    RUSINE !!!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *