Handbal: Ne sperie Cupele Europene? Gloria, aproape de o mare performanță!

Gloria se apropie de finalul sezonului handbalistic 2018-2019 și este foarte aproape de o performanță istorică. Deși nu a avut obiectivul clar de a ajunge în acest an în cupele europene, echipa bistrițeană s-a apropiat foarte tare de o poziție care să-i dea dreptul să joace în Cupa EHF.

Din păcate, prima șansă a ratat-o ieri, după ce a pierdut la un gol la Zalău, 28-27, în sferturile Cupei României. Formația lui Pașca a jucat fără suficientă încredere că se poate impune în sala lui Gheorghe Tadici. A ținut ritmul meciului dar nu a avut forță la sprintul final și a ratat șansa de a intra în Final Four, într-o companie selectă, cu CSM București, Rm. Vâlcea și, probablil, Cisnădie (joacă astăzi cu U Cluj).

Au marcat pentru Gloria 2018 BN: Laura Pristăvița (6), Valentina Ardean Elisei (4), Szilvia Szabo (4), Nicoleta Dincă (4), Daniela Todor (3), Teodora Bloj (3), Magdalena Paraschiv (2), Daniela Rațiu (1).

Șansa a doua de a ajunge în cupe vine din campionat, acolo unde Bistrița e pe locul 4 în acest moment, după SCM Vâlcea, CSM și Corona, la 4 puncte și un meci mai puțin decât locul 3.

Gloria poate profita și de faptul că anul acesta România ar putea avea două echipe în Liga Campionilor, dacă Râmnicu Vâlcea câștigă campionatul și CSM rămâne pe doi. Ținând cont că una dintre ele s-ar impune și în Cupa României, ar rămâne 3 locuri de EHF pentru echipele din campionat iar bistrițencele au mari șanse la calificare.

Mai sunt 6 etape de disputat. Gloria mai are de jucat la Baia Mare, la București și la Brăila, acasă cu Zalău și Galați. Iar în ultima rundă cu Râmnicu Vâlcea, bomboana pe tortul de final.

Detectăm însă o senzație de teamă în fața acestei performanțe. Clubul bistrițean nu pare pregătit pentru cupe europene, nici financiar și nici sportiv. O calificare ar complica bugetul grupării bistrițene și programul pentru sezonul următor. Ar putea aduce cheltuieli mari cu deplasări grele și mici perspective de calificare în fazele superioare.

Ar fi excelent să ne înșelăm și să vedem Gloria, pentru prima dată în istoria handbalului bistrițean, jucând meciuri oficiale europene. Însă partida de la Zalău a fost o primă confirmare a aceste paradoxale frici în fața succesului.

 

 | 3.241 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Gloria are mercenare cu duiumul, Zalau a jucat cu trei=4 jucatoare tinere de 20-22 de ani permanent si au mai intrat tot tinere pe parcur s ! In aceste conditii Tadici ia mai servit o lectie marelui Pasca, iar in final de meci defapt Zalau conducea cu 3 goluri, min 58. Arbitrele au fost cu Gloria ! Despre ce vorbim atunci ?????

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *