Handbal: Le-am nășit din nou! Așa da, Darly(ng)! Gloria bate campioana la 5 goluri!

Gloria bate campioana de două ori în 6 luni. În luna mai, după o victorie la 3 goluri, Bistrița termina campionatul pe un istoric loc  3. S-a spus atunci că Vâlcea era deja campioană și că n-o mai interesa prea mult partida cu noi. Dar acum, după o victorie la 5 goluri, nu mai are nimeni nimic de comentat.

Cu atât mai mult cu cât bistrițencele au jucat excelent în prima repriză și aproape perfect în cea de-a doua.

A fost 12-11 la pauză, după un joc echilibrat. Pașca a folosit o garnitură de bază, cu Darly De Paula în poartă, Dincă în dreapta, Costa pe stânga, Rațiu pivot, Pristăvița , Vasileuskaia și Elisei pe 9 metri.

Ușor vulnerabile în apărare, bistrițencele au prins încredere după câteva ratări ale campioanelor, mingi care, fie au nimerit barele, fie au fost scoase de brazilianca din poarta Bistriței, foarte bună în acest meci.

De altfel, De Paula și-a intrat în mână încă de la meciul precedent, de la Brăila și parcă insistă să-și arate valoarea adevărată după un început slab de campionat și critici din toate părțile.

În repriza secundă, doar Pașca știe ce iepurași a tot scos din joben. A folosit tot lotul, le-a rotit și le-a sucit pe posturi cum a crezut el de cuviință și i-a ieșit o victorie mare.

Gloria a mărit repede diferența la 3 goluri și n-a mai fost egalată până la final.

Bloj, Ilina, Tetean, Szabo și chiar Zegrean, Țanc sau Paraschiv – care au jucat mai puțin, s-au mulat perfect pe un joc în viteză, cu multe schimbări de ritm și de direcție, cu pase subtile și aruncări bine plasate.

Iar în poartă, De Paula a făcut minuni. Și scorul s-a oprit la 24-19, dar putea fi și mai mare.

Sala arhiplină a aplaudat în picioare o victorie spectaculoasă, de moral înaintea meciurilor din Cupa EHF, împotriva Coronei Brașov. O provocare și mai mare decât asta, fiindcă să batem campioana, așa cum n-a făcut-o nimeni încă în acest sezon, nu mai e vreo mare minune.

 

 

 

 | 2.294 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *