Handbal: N-am reușit să străpungem apărarea oltencelor! Gloria la primul eșec în noul sezon!

Fetele lui Pașca n-au găsit astăzi soluții pentru a străpunge eficient apărarea craiovencelor și au pierdut cu scorul de 28-30 (13-16) partida din etapa a 3-a a Ligii Florilor. Darly Zoqbi de Paula, aflată în formă mare, a contribuit în mod decisiv atât la victoria echipei sale cât și la timorarea treptată a linei de 9 metri bistrițene, care în atac, în afara câtorva angajări de pivot reușite și o serie de “torpile bazaliene”, a părut adesea depășită de defensiva bine organizată a oaspetelor.

Primul gol al Gloriei dintr-o fază în acțiune a venit târziu, în minutul 7 al partidei. La scurt timp după, elevele antrenate de Burcea aveau să se desprindă ușor, ușor pe tabelă, ținându-le pe bistrițence în șah până la finele partidei.

Intrate la pauză cu 3 goluri diferență în favoarea adversarului, odată revenite de la vestiare, gazdele au avut parte de suficiente oportunități pentru a relansa meciul. Împinse de la spate de un public numeros și foarte vocal, nu au reușit însă să fructifice nici unul din momentele cheie ale actului secund. Ba o intervenție bună a fostei portărițe de la Gloria, ba o pasă precipitată lansată greșit sau ajunsă în brațele adversarului, ba o ratare dintr-o poziție aparent ușoară, au făcut ca scorul să curgă în favoarea oltencelor, da capo al fine, în cea de a doua repriză. Nici măcar scoaterea din joc neintenționată a angolezei João, nu a fost suficientă pentru a dezechilibra, câtuși de puțin, măcar mental, elevele lui Burcea.

Momentul culminant al partidei s-a petrecut în ultimul minut. Angajată frumos la centru după un atacat ratat și plecată singură pe contră, extrema naționalei, Seraficianu, ajunsă în fața portarului, a lovit în forță bara porții, risipind astfel speranțele unei potențiale remize, care la capătului unui astfel de meci, ar fi fost cu siguranță la fel de dulce ca o victorie.

A lipsit astăzi Mbengue, o jucătoare aflată pe o culme ascendentă după disputarea primelor partide și care probabil ar fi adus o oarecare plus valoare în ofensiva bistrițencelor.

În poartă, Dumanska oferă publicului bistrițean un deja vu. Începutul de campionat pare a fi cel puțin la fel de slab ca cel precedent, de Arruda fiind de departe portarul mai în formă după primele etape disputate.

Gloria pică provizoriu pe treapta a 5-a a Ligii Florilor după această etapă unde Rapid și CSM au un meci mai puțin disputat datorită participării în Champions League. Pașca and Co. întâlnesc sâmbăta viitoare formația lui Tadici la Zalău, într-o partida ce se anunță a fi ceva mai facilă, dacă e să comparăm loturile celor două formații.

Au marcat pentru Gloria:  Laslo (11), Bazaliu (6), Seraficeanu (4), Niombla (3), de Araújo (2), Dincă (1), Posavec (1)

Sursă foto: Handbal • CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Tiberiu Titieni

 | 753 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

 1. Aveți nevoie de alt antrenor.
  Pana atunci cheltuiți banii degeaba.Nu ai cum sa faci treaba cu un antrenor de locul 18 la Mondiale de tineret de anul trecut.

  Post a Reply
 2. Pașca antrenor pe lîngă subiect ! Pălăria mult prea mare pentru el ! Să vină Pera sau altul …!

  Post a Reply
 3. Se stie caci locul 3 ocupat anul trecut a fost unul nedrept. Nu o spun eu ci au spus o oameni care se pricep . Dupa primele 2 jocuri din acest sezon se vedea ca nu avem un joc legat . Da sa nu il suparam pe dl Linca care il „divinizeaza” pe Pasca.

  Post a Reply
 4. In sfarsit am intalnit si noi o echipa bine pregatita. Peste noi clar la toate capitolele, mai ales fizic si tactic!!!
  Daca prindem locul 5 la finalul campionatului, sa zicem mersi. Locul 3 din campionatul trecut l-am castigat asa cum am vazut cu totii. Problema e ca ne ascundem dupa deget. Fata de lotul pe care il avem, jocul si pregatirea echipei lasa mult de dorit. Dar asa-i cand ne pricepem la toate. Cine?
  Eiii naaa…

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *