Handbal: Mbengue – pretendentă la titlul de “stranierul favorit” în locul Almudenei Rodriguez! Gloria câștigă și în etapa a 2-a!

Gloria a făcut un start de meci bun în disputa contând pentru etapa a 2-a a Ligii Florilor împotriva Gloriei din Buzău, desprinzându-se repede de adversar pe tabelă. Elevele lui Pașca au condus pe întraga durată a partidei, tranșând meciul cu mult înaintea fluierului de final, învingându-și în cele din urmă adversarul cu scorul de 29-34 (12-18).

Cuplul căpitan/secund – Laslo/de Araújo au condus echipa către victorie aproape fără cusur. Angajările pivotului au fost ca la manual iar Cristina a fost în formă de zile mari.

S-a remarcat însă în mod deosebit nou-venita Mbengue. Deși este puțin prematur să ne pronunțam în totalitate cu privire la adevăratele ei calități handbalistice și adaptarea ei completă la stilul de joc al echipei, venirea acesteia dă speranțe mari publicului bistrițean în ceea ce privește ofensiva Gloriei. Dacă mulți au deplâns plecarea Almudenei Rodriguez în urmă cu două sezoane, iată că o altă iberică, de asemenea inter stânga, poate deveni repede o pretendentă serioasă la titlul de “stranierul favorit” din inimile suporterilor bistrițeni. înaltă și cu o consituție atletică, aceasta e capabilă să-și creeze cu multă ușurință spații de aruncare, iar astăzi mingile trimise spre poartă au fost mult mai precise decât în meciul precedent.

Bazaliu și-a calibrat și ea foarte bine torpilele în meciul de azi. Nu au intrat toate ce-i drept, însă niciuna nu a fost trimisă la mare distanță de spațiul porții, așa cum suntem obișnuiți să vedem câteodata când Bianca prinde o zi nefastă.

CSM București, Corona Brașov și Râmnicu Vâlcea sunt singurele echipe, care alături de Gloria, rămân neînvise după două etape. CSM rămâne de departe favorită pentru ocuparea primei poziții, însă lupta petru treapta secundă se anunță a fi una ceva mai interesantă decât se anticipa, în principal datorită prestației slabe a Rapidului din Super Cupă și startul campionatului.

Gloria v-a disputa următorul meci acasă, sâmbătă, în compania Craiovei.

Au marcat pentru Gloria: Laslo(7), de Araújo (6), Mbengue (5), Bazaliu (4), Dincă (2), Posavec (2) Seraficeanu (2), Dahl (2), Bulatovic (2), Pristaviță (1)

Tiberiu Titieni

 | 749 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *