Handbal, Liga Florilor: Gloria, meci bun cu Măgura Cisnădie! Oana Țiplea, golgeterul meciului

Gloria a învins fără drept de apel pe Măgura Cisnădie, echipa de pe locul 3 în Liga Florilor. Bistrițencele s-au impus cu 29-25, fără să fie egalată vreodată pe tabela de marcaj. Partida s-a desfășurat în această seară la Sala Polivalentă și a contat pentru etapa a doua din returul primei ligi feminine de handbal.

A fost 7-3 pentru Gloria în minutul 10 și antrenorul Alexandru Weber a cerut time-out. Nu se aștepta, probabil, ca echipa lui să piardă echilibrul atât de repede. Din păcate, debutul în forță al echipei bistrițene avea să aducă accidentarea Magdei Paraschiv, care a resimțit dureri la un genunchi după un plonjon pe contraatac și n-a mai intrat până la final.

La 13-8, Weber a oprit din nou meciul, de data asta cu folos pentru sibience. S-au apropiat apoi la un singur gol pe tabelă și au forțat egalarea. Dar Horațiu Pașca a simțit acest moment important al meciului, a cerut time-out și și-a adus jucătoarele înapoi în meci. Imediat a crescut diferența la 3 goluri și a fost 17-14 la pauză.

În partea secundă, Gloria a intrat la fel de hotărâtă în teren ca în debutul primei reprize și și-a ținut adversarul în corzi până la final. Măzăreanu și-a amintit că-i portar ce vrea la lot, Pristăvița și-a organizat mai bine defensiva, iar Dincă și Elisei au fost de neoprit în atac. Scorul s-a dus până la plus 7 în favoarea gazdelor și s-a oprit în final la plus 4, 29-25.

A fost o partidă bună pentru echipa noastră, fără pivotul Avila și interul Tetean, accidentate. Pașca n-a făcut multe schimbări, jucând cu același 7 o mare parte din timp. Cu un plus de determinare, curaj și viteză în fața jucătoarelor din Cisnădie, Gloria a arătat că nu-și merită locul în clasament și că vrea să sară cât mai repede și cât mai sus din zona de jos a clasamentului. După acest meci, a urcat pe locul 7 în clasament.

Au marcat pentru Gloria 2018: Valentina Ardean Elisei (8), Almudena Rodriguez (5); Nicoleta Dincă (4), Daniela Rațiu (4), Laura Pristăvița (3), Andreea Bărbos (3); Magdalena Paraschiv (1) și Szilvia Szabo (1).

 

În poartă, Ana Maria Măzăreanu a salvat 11 din cele 33 de mingi trimise de jucătoarele oaspete pe poarta sa, având un procentaj de 33 %.

Oana Țiplea, golgeterul meciului

Fosta jucătoare bistrițeană a început partida în primul 7 al celor de la Cisnădie și a jucat aproape toate minutele meciului. A marcat 10 goluri, cele mai multe din meci. Roxana Gatzel și Ada Moldovan au avut doar câte 5, dar Oana a executat toate aruncările de la 7 metri, 6 în total, fără să rateze vreuna. Totuși s-a văzut lipsa relațiilor de joc dintre ea și colegele ei. A pierdut multe mingi în prima repriză și a obosit vizibil în cea de-a doua. A fost aplaudată de bistrițeni, atât la începutul partidei, cât și la final.

 

 

 

 | 3.847 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *