Bravo, Pășcuțelor!  Gloria bate Zalăul lui Tadici în etapa a doua, la Sfântu Gheorghe!

Echipa bistrițeană a obținut a doua victorie din două meciuri ale actualei ediții de campionat, în condiții dificile, cu un adversar puternic și arțăgos.

La Sfântu Gheorghe, acolo unde s-au adunat toate echipele din Liga Florilor pentru următoarele 4 etape, Gloria a întâlnit Zalăul lui Tadici și a câștigat cu 24-19

Gloria a început în formula Măzăreanu, Costa, Almudena, Ilyna, Tetean, Băcăoanu, Dincă, fără Laura Pristăvița și De Paula, lăsate acasă cu coronavirus, Elisei- nerefăcută după operație de menisc și Savchyn – fără acte după transferul din Ucraina.

Zalăul a făcut repede 2-0 și am alergat după egalare până în minutul 13 când Băcăoanu a reușit-o. Dar Vasileuskaya a ratat de două ori în aceeași fază de la 7 metri, după ce mingea i-a revenit din portar și am amânat încă vreo câteva minute să intrăm în avantaj pe tabelă.

Costa și Dincă, ajutate de Măzăreanu în poartă, au desprins totuși echipa noastră de adversar până la 6-3 dar apoi au venit niște gafe mari în ambele faze și repriza s-a încheiat 7-7.

Almudena, Szabo, Dincă, Tetean și Ilyna au ratat nepermis de mult și nici măcar intervențiile excelente ale portarului Măzăreanu n-au reușit să ne țină în avantaj.

La începutul reprizei a doua am refăcut repede diferența dar din nou am ajuns la egal, 9-9.

Apoi scorul s-a dus cap la cap până la 11-11. Ilyna a avut două răbufniri de orgoliu și a făcut 13-11 iar Moroianu și Dincă au dus scorul la 15-11. Este momentul în care luăm două eliminări și jucăm în 5 pentru 2 minute.

Dar am gestionat bine situația și chiar am marcat prin Băcăoanu. La 16-13 am intrat din nou în formulă completă și am dus jocul foarte bine câteva minute, distanțându-ne la 4 goluri în minutul 50.

Ultimele 10 minute au fost ale Gloriei, cu Moroianu, Ilyna, Rațiu și Szabo pe post de marcatoare, cu Măzăreanu excelentă în poartă și cu Horațiu Pașca atent la schimbări și inspirat la time-out.

Am încheiat partida cu o jucătoare în minus, dar tabela a arătat o victorie clară, 24-19, într-o partidă grea, cu un adversar care o să dea multe bătăi de cap altora.

Au marcat în această partidă: Ilyna – 5, Dincă și Szabo – 4, Băcăoanu – 3, Moroianu, Costa, Almudena – câte 2, Rațiu, Vasileuskaya – câte unul

În etapa viitoare, Gloria joacămâine, vineri, de la ora 18.30, cu Rapid, într-o partidă transmisă pe TVR 1

 | 1.516 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *