Handbal, juniori 1: LPS, victorie muncită în etapa a 6-a: 36-35 cu Crișul Oradea

 

Etapa a VI-a a Campionatului Național al Juniorilor I, seria F, a programat în sala Horia Moruțan, întîlnirea dintre LPS Bistrița și Crișul Oradea, echipă aflată pe locul trei în clasament.
 
Primul gol al partidei e marcat de oaspeți, care conduc cu 1-0 și 2-1, după care bistrițenii preiau conducerea 3-2, 4-3, 5-3, pentru ca Milășan să aducă primul avantaj de 3 goluri pentru gazde în minutul 7. În continuare se menține diferența de unu, două și trei goluri pentru bistrițeni pînă în minutul 26, când Ani mărește pentru prima dată în acest joc o diferență de patru goluri, 19-15, finalul  primei reprize consemnând pe tabelă 20-16 pentru gazde. A fost o repriză bună a bistrițenilor, ajutați și de câteva intervenții excelente ale portarului Dan Vasile (un puști de numai 15 ani), dar și de barele porții acestuia, oaspeții trimițând de 5-6 ori mingea în bară. 
 
Gazdele încep în forță repriza a doua și Milășan mărește la șase goluri diferența, 22-16. Bistrițenii își mențin în continuare o distanță de  două-cinci goluri până în minutul 43, când Moldovan înscrie refăcând diferența de șase goluri. Însă gazdele s-au crezut prea repede cu sacii în căruță și timp de șapte minute nu au mai reușit să înscrie permițând orădenilor să egaleze la 33 în minutul 58. Au urmat două minute interzise cardiacilor: gazdele fac 34-33, oaspeții egalează la 34, bistrițenii fac 36-34, oaspeții înscriu pentru 36-35, gazdele ratează atacul  dar portarul Vasile salvează în faza următoare și aduce o victorie muncită pentru LPS Bistrița.
 
Echipa trimisă în teren de profesorul Silvian Vlad: Vasile, Boarescu(9 goluri), Iancu(8), Orban, Ani(2), Matei, Milășan(10), Văcar(2), Moldovan(1), Bozomală(2), Mici(2), Coman.
 
Silvian Vlad:" Meci greu, oaspeții o echipă disciplinată. Încă nu jucăm la adevărata noastră valoare, am ratat mult pe final, ceea ce ne putea costa. Suntem pe un drum ascendent, păcat că se termină turul. Remarc evoluția portarului Vasile și a lui Milășan".
 
Leon Buhai/ sportulbistritean.ro
 
 | 694 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *